ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη η παρέμβαση Νικόλα για γλωσσάρι – ΔΗΚΟ: Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει το τερατούργημα (2)

ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη η παρέμβαση Νικόλα για γλωσσάρι – ΔΗΚΟ: Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει το τερατούργημα (2)

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος και η αντιπαράθεση γύρω από το γλωσσάρι. Σήμερα, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ «αντάλλαξαν» βαριές κουβέντες και υπονοούμενα. 

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι «η εξέλιξη της δημόσιας συζήτησης για το “γλωσσάρι” αποκαλύπτει τα πραγματικά και επικίνδυνα κίνητρα ορισμένων.Ανεξάρτητα από τις απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας για το «γλωσσάρι», κανείς δεν μπορεί να ανέχεται και –πολύ περισσότερο- να αποδέχεται τις απειλές, τις ύβρεις και τις χυδαιολογίες που εκστομίζονται εναντίον των συντακτών του».

Κάηκε οικία από τη πυρκαγιά στη Λεμεσό

Σχολιάζοντας χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ με την οποία ζητήθηκε η παραίτηση του Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών, η Εζεκία Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «η απροκάλυπτη παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στα εσωτερικά ζητήματα της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είναι απαράδεκτη και αντιδεοντολογική. Τέτοιες πρακτικές», προσθέτει, «παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρέπει να απορρίπτονται».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ σημειώνει ότι «ντροπή πρέπει να αισθάνονται αυτοί, που την παραμονή της επετείου της τουρκικής εισβολής υποστηρίζουν το επαίσχυντο γλωσσάρι». Υποστηρίζει επίσης ότι το ΑΚΕΛ «κάνει πλάτες» σε αυτούς «που ετοίμασαν το επαίσχυντο γλωσσάρι (…) που νομιμοποιεί και εξωραΐζει την κατοχή και θέτει τους Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, αλλά και την κυβέρνηση σε άμυνα, έναντι σε ένα διεθνή οργανισμό».

 

 

Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσιες τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων:

ΑΚΕΛ:

Απαράδεκτη η παρέμβαση Νικόλα Η εξέλιξη της δημόσιας συζήτησης για το «γλωσσάρι» αποκαλύπτει τα πραγματικά και επικίνδυνα κίνητρα ορισμένων. Ανεξάρτητα από τις απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας για το «γλωσσάρι», κανείς δεν μπορεί να ανέχεται και –πολύ περισσότερο- να αποδέχεται τις απειλές, τις ύβρεις και τις χυδαιολογίες που εκστομίζονται εναντίον των συντακτών του.

Το ΑΚΕΛ απερίφραστα και με βδελυγμία απορρίπτει αυτές τις φασιστικής νοοτροπίας επιθέσεις και απαιτεί τον τερματισμό τους. Βρισκόμενοι στον Ιούλιο ας θυμούνται όλοι ότι η πατριδοκαπηλία δεν είναι πατριωτισμός και ότι οι αυτοχρισμένοι υπερπατριώτες δεν είναι πάντα πατριώτες. Μάλλον το αντίθετο.

Με φόντο τη συζήτηση που ξέσπασε σε σχέση με το «γλωσσάρι» σημειώνουμε επίσης πως η απροκάλυπτη παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στα εσωτερικά ζητήματα της Ένωσης Συντακτών Κύπρου είναι απαράδεκτη και αντιδεοντολογική. Τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρέπει να απορρίπτονται.

ΔΗΚΟ:

Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει αυτό το τερατούργημα Κατανοούμε την ανάγκη του ΑΚΕΛ να στηρίξει αυτούς που ετοίμασαν το επαίσχυντο γλωσσάρι και να τους κάνει πλάτες, καθώς από τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ φαίνεται ότι υποστηρίζει αυτό το τερατούργημα, που νομιμοποιεί και εξωραΐζει την κατοχή και θέτει τους Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους, αλλά και την κυβέρνηση σε άμυνα, έναντι σε ένα διεθνή οργανισμό. Ντροπή πρέπει να αισθάνονται αυτοί, που την παραμονή της επετείου της τουρκικής εισβολής, υποστηρίζουν ότι: -Το παράνομο καθεστώς, πρέπει να λέγεται «Τουρκοκυπριακή διοίκηση». -Ο κατοχικός στρατός, πρέπει να λέγεται «τουρκικά στρατεύματα». -Οι κατεχόμενες περιοχές, πρέπει να λέγονται «το βόρειο μέρος της Κύπρου». -Οι έποικοι, πρέπει να λέγονται «τούρκοι πρόσφυγες» -Ο Αττίλας, πρέπει να λέγεται «τουρκικός στρατός». Ντροπή πρέπει να αισθάνονται αυτοί, που ήξεραν ότι συντασσόταν αυτό το έκτρωμα και το έκρυβαν. Για το Δημοκρατικό Κόμμα, κανένας, μα κανένας, δεν είναι υπεράνω κριτικής, ειδικά όταν διακυβεύεται η επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Απάντηση ΑΚΕΛ στο ΔΗΚΟ για τις απειλές και τους προπηλακισμούς
 
Δυστυχώς, φαίνεται ότι το ΔΗΚΟ δεν αναγνωρίζει το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη και κάθε ανθρώπου να εκφράζει την άποψη του.
Το ΔΗΚΟ πολλές φορές ζήτησε σεβασμό της δικής του άποψης, και ασφαλώς από εμάς τον έχει, αλλά το ίδιο δεν αναγνωρίζει σε άλλους το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους.
Σε ότι αφορά το γλωσσάρι, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να ασκεί την κριτική του. Συμφωνούμε με το ΔΗΚΟ ότι κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής. Το θέμα όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το δικαίωμα στην κριτική. Το θέμα είναι οι απειλές, οι βρισιές, και οι προπηλακισμοί ανθρώπων. Δυστυχώς το ΔΗΚΟ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες προσεγγίσεις η χώρα μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!