Κόντρα Νικόλα στο Twitter για το γλωσσάρι (pic)

Κόντρα Νικόλα στο Twitter για το γλωσσάρι (pic)

Ετοιμόλογος αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος απάντησε στο Twitter για το γλωσσάρι. 

Διαβάστε: Οι πρώτες αντιδράσεις για Λουτ – ΑΚΕΛ: Η στασιμότητα οδηγεί σε τετελεσμένα – Τι λέει η Θεοχάρους

Ο λογαριασμός ο οποίος φέρει το όνομα «Μπυρής» προκάλεσε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να απολογηθεί για την «παράτυπη ενέργεια» του να διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα «μελών του Δ.Σ. της ΕΣΚ». Επί λέξει ο χρήστης έγραψε: «Τώρα που το Twitter διέγραψε τα tweets σας με τα οποία διαρρέατα προσωπικά δεδομένα των μελών του ΔΣ της ΕΣΚ κ. Νικόλα Παπαδόπουλε δεν θεωρείτε ότι οφείλετε και μια απολογία για την τουλάχιστον παράτυπη ενέργεια σας;» 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σήκωσε το γάντι σχεδόν αμέσως και απάντησε: «Αντί να απολογηθούν εκείνοι που είπαν ψέματα για το #γλωσσάρι πρέπει να απολογηθούν εκείνοι που αποκάλυψαν την αλήθεια. ΥΓ: Πέραν από το τουίτερ, στην Κύπρο έχουμε και Νόμους και Σύνταγμα που ευτυχώς ακόμα επιτρέπουν την ελευθερία του λόγου και την εύλογη κριτική».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα email μέλους του Δ.Σ. Ένωσης Συντακτών (ΕΣΚ) και της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας (ΕΔΔ), ο οποίος συμμετείχε στη συγγραφή του «οδηγού» του ΟΑΣΕ.

Με βάση το ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο είχε ως αποδέκτες μέλη της ΕΣΚ φαίνεται, εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως, ότι το εν λόγω πρόσωπο χρησιμοποίησε την ιδιότητα του ως μέλος της ΕΔΔ για να συμμετάσχει στην ετοιμασία του γλωσσάριου χωρίς να λάβει οποιαδήποτε έγκριση ή χωρίς να είχε προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση στο σώμα. Προκύπτει επίσης ότι ήταν σε γνώση της Ένωσης Συντακτών ότι το συγκεκριμένο μέλος λάμβανε μέρος στην ετοιμασία του «οδηγού» λέξεων ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ακόμα συζητείται τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και μεταξύ της δημοσιογραφικής κοινότητας.

Δείτε τη φωτογραφία:
Nikolas Tweet

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!