Η ΕΔΕΚ για την κατοχή κυπριακών διαβατηρίων από Αξιωματούχους του «ψευδοκράτους»

Η ΕΔΕΚ για την κατοχή κυπριακών διαβατηρίων από Αξιωματούχους του «ψευδοκράτους»

Είναι αδιανόητο να είναι κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους οι οποίοι  αξιοποιούν τα διαβατήρια για να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και την ίδια στιγμή να υπονομεύουν την ύπαρξη της Κ.Δ και να εκδηλώνουν αποσχιστικές ενέργειες!

«Είναι αδιανόητο να είναι κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους οι οποίοι αξιοποιούν τα διαβατήρια για να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και την ίδια στιγμή να υπονομεύουν την ύπαρξη της Κ.Δ και να εκδηλώνουν αποσχιστικές ενέργειες.

Τα επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα ενός κράτους παραχωρούνται σε υπηκόους στους οποίους υπάρχει ανά πάσα στιγμή η δυνατότητα πρόσβασης και ελέγχου. Παρόλο που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στους κατόχους κυπριακών διαβατηρίων που διαμένουν στο ψευδοκράτος, εμείς δεν αρνούμαστε την παραχώρηση διαβατηρίων στους Τουρκοκύπριους οι οποίοι είναι νομίμως δικαιούχοι.

Όμως, θεωρούμε αδιανόητο να είναι κάτοχοι κυπριακού διαβατηρίου «αξιωματούχοι» του κατοχικού καθεστώτος οι οποίοι αξιοποιούν τα διαβατήρια για να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα των υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του Ευρωπαίου πολίτη και την ίδια στιγμή να υπονομεύουν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εκδηλώνουν αποσχιστικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να προβληματίσει την Κυπριακή Κυβέρνηση ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και σε ποιο βαθμό θα εκτεθεί η Κυπριακή Δημοκρατία εάν κάποια από τα διαβατήρια που κατέχονται από πολίτες στους οποίους δεν μπορεί να ασκηθεί έλεγχος, καταλήξουν σε τρομοκρατικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνουμε πως είναι καιρός να προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασης της ΕΔΕΚ και η οποία περιλαμβάνει η έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων και ταυτοτήτων) να συνδυάζεται με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης όλων των κατόχων για αναγνώριση και υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 3 Αυγούστου 2018».

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!