ΑΚΕΛ: Η κρίση στη παιδεία οφείλεται στον Υπουργό Παιδείας, στο ΔΗΣΥ και στη κυβέρνηση

ΑΚΕΛ: Η κρίση στη παιδεία οφείλεται στον Υπουργό Παιδείας, στο ΔΗΣΥ και στη κυβέρνηση

Γραπτή δήλωση Γιώργου Κ. Γεωργίου Βουλευτή ΑΚΕΛ - Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παιδείας.

«Η κρίση που σοβεί στο χώρο της εκπαίδευσης φέρει τη σφραγίδα του Υπουργού Παιδείας, του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης.

Με τις μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις τους διέσυραν την έννοια του διαλόγου, απαξιώνουν καθημερινά τον εκπαιδευτικό κόσμο με παραπλανητικά στοιχεία και έβαλαν στο στόχαστρο το ίδιο το δημόσιο σχολείο. Ο από μηχανής θεός, που  ανέμεναν κάποιοι, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο χαράζουν την κυβερνητική πολιτική και ο Υπουργός την εφαρμόζει. Έτσι, απλά.

Διαβάστε επίσης: Κίνημα Αλληλεγγύης: Οι πολίτες που πληρώνουν για το κόστος εφαρμογής του ΓΕΣΥ να γνωρίζουν το οφέλη

Έγκαιρα, από τα μέσα του Ιούλη,  ζητήσαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η καταπληκτική πλειοψηφία των συναδέλφων βουλευτών, να συγκληθεί η Επιτροπή Παιδείας για να εξετάσει την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της δημόσιας παιδείας και να παρέμβει για αποκλιμάκωση της έντασης και ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει την Επιτροπή, προφανώς, υπακούοντας σε άνωθεν εντολές.
Η κλεψύδρα έχει αδειάσει. Τον εγκαλούμε να σεβαστεί τα κοινοβουλευτικά θέσμια και το σημαντικό ρόλο που εύλογα και καθηκόντως πρέπει να διαδραματίσει η Επιτροπή Παιδείας και να τη συγκαλέσει άμεσα.

Αλλιώς, επιτείνει  την κρίση στο χώρο της Παιδείας, που ο Υπουργός και η κυβέρνηση προκάλεσαν και καθίστανται αυτός και το κόμμα του απολύτως υπεύθυνοι για όσα δυσάρεστα επέρχονται. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκουν...»

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!