Σε αδιέξοδο η Παιδεία - Στον «αέρα» η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σε αδιέξοδο η Παιδεία - Στον «αέρα» η έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Μονόδρομος» ο οποιοσδήποτε διάλογος μεταξύ εκπαιδευτικών και Κυβέρνησης - Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση που τους δώθηκε την περασμένη Πέμπτη (23/08) στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από συνάντηση.

Αρνητική λοιπόν είναι απάντηση και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, στην πρόταση που είχαν πάρει από την Κυβέρνηση μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθεί πλέον η προγραμματισμένη τους πορεία και εκδήλωση διαμαρτυρίας που όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου, έχοντας στο πλευρό τους και άλλες συντεχνίες.

Η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 18:00, το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης οι τρεις «δυναμικά» ενωμένες οργανώσεις μέχρι την Τετάρτη 29 Αυγούστου θα δώσουν στη δημοσιότητα τα επόμενα μέτρα και κινήσεις τους.

Από πλευρά της Κυβέρνησης ανακοινώθηκε χθες Παρασκευή ότι ο διάλογος μεταξύ των οργανώσεων τερματίζεται, διαβεβαιώνοντας και καθησυχάζοντας ότι τα σχολεία και η νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν με βάση τα όσα ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι παύουν να ισχύουν οι νέες προτάσεις που προέκυψαν στο Προεδρικό, με το Υπουργείο να ενημερώνει ότι ανακοινώνονται οι μετακινήσεις/τοποθετήσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τέλος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κάλεσαν τους διευθυντές των σχολείων να μην παραστούν στη σύσκεψη στις 30 Αυγούστου, στην οποία εκλήθησαν από το Υπουργείο που θα έχει ως θέμα τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Αποτέλεσμα αυτού, η Κυβέρνηση να προειδοποιεί τους εκπαιδευτικούς ότι η οποιαδήποτε άρνηση και απομάκρυνση τους από τα καθήκοντά τους, θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!