Η Κουκουμά στο Newsbomb: «Πυροβολεί» Χατζηγιάννη και Κυβέρνηση για την παιδεία

Η Κουκουμά στο Newsbomb: «Πυροβολεί» Χατζηγιάννη και Κυβέρνηση για την παιδεία

Η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη (28/8) για να ενημερωθεί για τα ζητήματα της Παιδείας που είναι ένα πρόβλημα το οποίο «ταλανίζει» τη χώρα μας.

Του Κυριάκου Αποστόλου

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας κα. Σκεύη Κουκουμά, επιβεβαίωσε αυτό το γεγονός στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ωστόσο η ιστοσελίδα μας ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, για να λυθούν μερικές απορίες για την ερχόμενη Τρίτη (28/8), αλλά και για την εκτίμηση της στο μέτωπο της παιδείας.

Η αλήθεια είναι πως η κα. Κουκουμά, έριξε τα βέλη της στην κυβέρνηση, αλλά και για τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Παιδεία, λέγοντας το εξής: «Θεωρώ πως το θέμα είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ατζέντα της επιτροπής, ωστόσο, προβληματίζομαι. Δεν είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι να μη δίνουν τη σημασία που πρέπει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ενώ στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί άλλες συνεδριάσεις για μικρότερης σημασίας θέματα».

Η κα. Κουκουμά σε συνέχεια της τοποθέτησης της, τα έβαλε «καθαρά» με την Κυβέρνηση σημειώνοντας ότι: «Έχω ακούσει από τον Πρόεδρο της επιτροπής όλων των ειδών τις δικαιολογίες, φαίνεται πως κάνει ότι μπορεί για να μη φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα του, το οποίο έχει ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της παιδείας».

Το στέλεχος του ΑΚΕΛ μας ενημέρωσε πως στην συνεδρίαση θα είναι προσκεκλημένους Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, αλλά και οι συνδικαλιστές οργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της συζήτησης, μας έδωσε την εκτίμηση της, εάν η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά: «Δεν μπορώ να ξέρω, πάντως στη συνεδρίαση μας, το θέμα της παιδείας θα μελετηθεί σε όλες τις διαστάσεις, δεν είναι μονάχα τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων».

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!