ΠΑΙΔΕΙΑ: Στις κάλπες σήμερα οι εκπαιδευτικοί - Αποφασίζουν για απεργία

ΠΑΙΔΕΙΑ: Στις κάλπες σήμερα οι εκπαιδευτικοί - Αποφασίζουν για απεργία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

Στο ψηφοδέλτιο αναγράφονται τα εξής: «Εξουσιοδοτώ το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ όπως χειριστεί κατά την κρίση του το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4.7.2018 και να εξαγγείλει, αν το κρίνει σκόπιμο, απεργιακά ή/και άλλα μέτρα» και τα μέλη της οργάνωσης πρέπει να απαντήσουν ναι ή όχι. Το ίδιοι ψηφοδέλτιο, με μόνη αλλαγή το όνομα της οργάνωσης, έχει και η ΟΛΤΕΚ.
 
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 09:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα 20’. Το απόγευμα αναμένεται να συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα παγκύπρια και στη συνέχεια, θα συνέλθει η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για να εγκρίνει τα αποτελέσματα.
 
Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ θα βρίσκονται και οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, που σχετίζονται άμεσα με την κρίση στον χώρο της εκπαίδευσης.
 
Η ΟΛΤΕΚ, θα συνέλθει είτε σήμερα είτε αύριο για να εξετάσει και επικυρώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και ακολούθως, θα ορίσει και Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι η σημερινή ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των μελών της ΠΟΕΔ, με  σκοπό την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της Οργάνωσης για λήψη μέτρων αντίδρασης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μη αποκλειομένων και των απεργιακών.
 
Σημειώνει ότι η ψηφοφορία, που θα είναι μυστική, θα διεξαχθεί στα πλαίσια Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης των Μελών, μεταξύ των ωρών 2:30μ.μ και 6:00μμ.  στα ακόλουθα κέντρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ:  Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, ΛΕΜΕΣΟΣ: ΚΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ :Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας , ΛΑΡΝΑΚΑ: Δημοτικό Σχολείο Καθαρής «Δημήτρης Λιπέρτης», ΠΑΦΟΣ:10ο Δημοτικό Πάφου, ΜΟΡΦΟΥ: Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι τα μέλη της ΠΟΕΔ μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου, οποιαδήποτε ώρα μέσα στο πιο πάνω διάστημα, είτε στο Κέντρο της επαρχίας που εργάζονται είτε σ’ εκείνο της επαρχίας που διαμένουν, ενώ οι εκτοπισμένοι εκπαιδευτικοί στο Κέντρο οποιουδήποτε Γραφείου.
 
Σημειώνει ότι σχετική ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν και για τα οποία ζητείται η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση της βάσης των μελών θα προηγηθεί στους ίδιους χώρους  την ίδια μέρα από τις 1:30μ.μ μέχρι τις 2:30μ.μ.
 
Στο ψηφοδέλτιο της προς την Παγκύπρια Γενική της Συνέλευση, η ΠΟΕΔ γράφει: «Ψήφισμα: Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2018, ενημερώθηκα στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΔ για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τις 2 Ιουλίου 2018. Εξουσιοδοτώ το ΔΣ της ΠΟΕΔ να εφαρμόσει όλα τα μέτρα αντίδρασης που αυτό θα κρίνει σκόπιμα, περιλαμβανομένων και απεργιακών, για την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, για το θέμα που προέκυψε μετά τις ετσιθελικές και απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου 2018». Στο τέλος του ψηφοδελτίου, τα μέλη της ΠΟΕΔ έχουν να επιλέξουν το Ναι και το όχι.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!