#ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: Το hangover Αναστασιάδη, η φρίκη της Επισκοπής & οι συνοδοί παιδιών

#ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: Το hangover Αναστασιάδη, η φρίκη της Επισκοπής & οι συνοδοί παιδιών

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Η «πρώτη φορά Αναστασιάδης» ήταν όπως τα παραμύθια. Κούρεμα, συμπέθεροι, αποκοπές, απολύσεις, ανεργία, κοινωνικά παντοπωλεία, μνημόνιο, επιβίωση.

Μια πενταετία-γιορτή. Με καλεσμένους Ρέμο, Βασιλιά Καρνάβαλο και «άριστους των αρίστων». Το αντέξαμε. Η «δεύτερη και τελευταία φορά Αναστασιάδης» είναι όπως το… hangover. Ξύπνημα με βαρύ κεφάλι μετά το άγριο μεθύσι της πρώτης πενταετίας. Δεν αντέχεται. Με τίποτα. Σου φέρνει αναγούλες.

Με το καλημέρα μάλιστα. Ο Χάρης, που ήθελε να γίνει ΥΠΕΞ αλλά έμεινε ΥΠΟΙΚ, εξαφάνισε από τον χάρτη μια τράπεζα ηλικίας 110 ετών αλλά παραμένει Υπουργός για το γινάτι του Προέδρου. Ως το πόρισμα της Ερευνητικής. Μέχρι τότε πάντως, ο Χαμπιαούρης μπορεί και να κάνει διακοπές. Για την ώρα από Υπουργός Παιδείας έγινε Υπουργός με συνοδεία κηδεμόνων και αύριο -μεθαύριο μπορεί να μην είναι ούτε κλητήρας στο Υπουργικό. Γιατί ο Αναστασιάδης που ξεκίνησε από το «ας κάνουν απεργίες» κατέληξε στο «σας δίνω ό,τι μου πείτε». Σχέδιο κου-του-ρού. Και στην Παιδεία.

Η συνέχεια, σκέτος Εφιάλτης. Μετά τον «εξορθολογισμό» του Συνεργατισμού και της Παιδείας, ακολουθούν Υγεία, Δημόσια Υπηρεσία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σχέδιο Εστία, Φορέας για τα ΜΕΔ… Αντέχετε;

«Εξορθολογισμός» στο Υπ. Παιδείας

Πόσο σοβαρά λαμβάνει αυτή η κυβέρνηση τα θέματα της Παιδείας το καταλαβαίνουμε από την περίπτωση του σχολείου της Επισκοπής (φωτογραφία πάνω). Για τρίτη συνεχή χρόνια το δημοτικό σχολείο παραμένει εργοτάξιο! Ας το κάνουν εξατάξιο να τελειώνουμε.

Το φρικτό είναι ότι πληρώνουμε πολύ παχουλά κάποιους στο Υπουργείο Παιδείας για να τρέχουν αυτά τα θέματα. Αν δεν μπορούν, είναι καλό να γίνει και ένας «εξορθολογισμός» στο Υπουργείο γιατί ούτε σε μια μπανανία δεν μπορεί να γίνονται έργα επί τρία χρόνια σε ένα δημοτικό και να χρειάζεται και τέταρτος χρόνος για να τελειώσει η δεύτερη φάση γιατί έχει και τρίτη!

Συνοδοί παιδιών:

Αντί οι εκπαιδευτικοί να διεκδικούν διατήρηση προκλητικών κεκτημένων, ας διεκδικήσουν τα αυτονόητα για ένα «δημόσιο σχολείο». Όπως για παράδειγμα, να προσληφθούν ΑΜΕΣΑ συνοδοί για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και όχι να υπάρχει ένας συνοδός για 2-3 παιδιά όπως συμβαίνει σήμερα. Ας απαιτήσουν από το Προεδρικό να προσλάβει συνόδους αντί να προσλαμβάνει ή να διορίζει δημοσιογράφους και συγγενείς δημοσιογράφων. Εκτός και αν είναι πιο σημαντικό να πληρώνουμε τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών-συνδικαλιστών και όχι τους συνόδους. Είναι θέμα άποψης.

Υστερόγραφο:

Καλή σας μέρα, καλή υπομονή και μην ξεχνάτε την 11η εντολή: Να αγαπάτε τον Τύπο!

Διαβάστε ΕΔΩ την στήλη ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!