Νικολαΐδης: Επιτυχημένοι οι μαθητές μας – Χαμπιαούρης: Προχωράει με την στήριξη του ΠτΔ

Νικολαΐδης: Επιτυχημένοι οι μαθητές μας – Χαμπιαούρης: Προχωράει με την στήριξη του ΠτΔ

Έντονος ο διάλογος όσον αφορά την κρίση στη Παιδεία. 

Στις «Τομές τα Γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαίδης και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης για το «φλέγον» θέμα των τελευταίων ημέρων που αφορά την Παιδεία της Κύπρου.

Πρώτος έκανε την εμφάνισή του σε ένα αρκετά έντονο διάλογο, ο Παντελής Νικολαίδης ο οποίος από την αρχή μέχρι το τέλος υποστήριξε ότι η κυπριακή κοινωνία παραπληροφορείτε από εξωτερικούς παράγοντες που δεν έχουν ως καθήκοντα τα θέματα της Παιδείας και κακώς εμπλέκονται σε αυτά.

Οι «αιχμές» του φυσικά αφορούσαν τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τον οποίο και «προκάλεσε» να παρακαθήσει σε δημόσιο διάλογο, για να διαφανεί προς το κοινό ποιες είναι οι αλήθειες και ποιος ψεύδεται λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πρόκειται για ανάθεση άλλων καθηκόντων εκτός σχολικής μονάδας».

Επίσης, μετά από τον διάλογο που είχε με τον δημοσιογράφο Χρύσανθο Τσουρούλλη που αφορούσε τα όσα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζητάνε όπως επίσης και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μαθητές και οι παιδεία στο σύνολο σήμερα, δήλωσε ότι μιλάμε για επιτυχημένους μαθητές ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι: «Το 40% δίνει λευκή κόλλα γιατί θέλουν μόνο να περάσουν».

Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν υπάρχει καμιά αποτυχία στους μαθητές. Είστε παραπληροφορημένοι και εσείς και όλοι. Δεν είναι αποτυχημένοι οι μαθητές», ενώ όσον αφορά την κυβέρνηση υποστήριξε πως «Ουδόλως επηρεάζουν το ωράριο μας οι απαλλαγές αλλά το δημόσιο σχολείο. Οι πολιτικές της κυβέρνησης στρέφονται ενάντια στο δημόσιο σχολείο . Είναι μια πολιτική για να πληγεί το δημόσιο σχολείο. Σκοπός είναι να οδηγήσουν μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Υπουργός Παιδείας και Κυβέρνηση θα προβούν σε τομές στη Παιδεία

Επόμενος καλεσμένος, για όσον αφορά τη Παιδεία, δεν ήταν άλλος από τον Υπουργό Παιδείας Κ.Χαμπιαούρη ο οποίος υποστήριξε την τόλμη της κυβέρνησης να προβεί σε αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι το οποίο εδώ και σχεδόν 40 χρόνια δεν έχει γίνει.

Χαρακτηριστικά ο Υπ. Παιδείας τόνισε πως πρέπει «το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο» και πως ο καθένας πρέπει να λογοδοτήσει για τα αποτελέσματα των μαθητών του, αναφερόμενος στο Σχέδιο Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά την «κρίσιμη» ερώτηση του παρουσιαστή, εάν θεωρεί πως φέρει ευθύνη για τη κρίση που ξέσπασε στη Παιδεία ,  ο ίδιος απάντησε αρνητικά.

Ενώ τέλος αναφέρθηκε στην πλήρη στήριξη του από τον Προέδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!