Παρατείνεται η αβεβαιότητα στην Παιδεία - Η ύστατη προσπάθεια και η προειδοποίηση του Γ. Ελεγκτή

Παρατείνεται η αβεβαιότητα στην Παιδεία - Η ύστατη προσπάθεια και η προειδοποίηση του Γ. Ελεγκτή

Η αγωνία γονέων και μαθητών να κορυφώνεται, αφού η παιδεία βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Την ύστατη πρόταση τους αποστέλλουν το πρωί της Τρίτης (11/09) γραπτώς στην Κυβέρνηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, ενώ έχει ήδη οριστεί κοινή συνεδρίαση την Τετάρτη, κατά την οποία θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις, αν δηλαδή θα αρθεί το αδιέξοδο ή αν θα προχωρήσουν σε απεργίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα αποσταλούν στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί τη κρίση στην παιδεία, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, και θα κοινοποιηθούν στους Υπουργούς Εργασίας και Γεωργίας. 

Η Κυβέρνησηα από την άλλη πλευρά ξεκαθαρίζει τη θέση της και διευκρινίζει ότι δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση ή τοποθέτηση που να συνάδει με όσα έχουν συμφωνηθεί κατά τις διαβουλεύσεις που  ολοκληρώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου.

Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, αναφέρεται, «Επειδή διαδίδεται ότι οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμένουν από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί σε προτάσεις τους, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Διυπουργική Επιτροπή από την ώρα που ολοκλήρωσε τις διαβουλεύσεις με τις οργανώσεις, δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση ή τοποθέτηση που να συνάδει με όσα έχουν συμφωνηθεί κατά τις διαβουλεύσεις που  ολοκληρώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου».

Την ίδια ώρεα ο κ. Μιχαηλίδης σε ανάρτηση στο twitter, προειδοποιεί την κυβέρνηση, να μην αποδεχτεί την απαραδεχτη όπως την χαρακτηρίζει, θέση των συντεχνιών για τις απαλλαγές, αφού σε περίπτωση που την αποδεκτεί, η ελεγκτική υπηρεσία θα ζητήσει γνωμάτευση, αφού ενδεχομένως να ειναι παράνομη μια τέτοια ρύθμιση. Οπως σημειώνει, οι απαλλαγές, είναι νομικά ακάλυπτες, ενώ οι καθηγητές τις χειρίζονται ως να είναι περιουσιακό τους στοιχείο.

 

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!