Συνάντηση Τόρις με θέμα την ανατροπή της Τ. Μέι

Συνάντηση Τόρις με θέμα την ανατροπή της Τ. Μέι

Συνάντηση περίπου 50 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος το βράδυ  της Τρίτης με θέμα το πώς θα μπορούσαν να ανατρέψουν την Τερέζα Μέι, αποκαλύπτουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η συνάντηση των μελών της ευρωσκεπτικιστικής ομάδας European Research Group (ERG) πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του κοινοβουλίου. Πολλαπλές πηγές επιβεβαιώνουν ότι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους με τους χειρισμούς του Brexit από την πρωθυπουργό, που θεωρούν ότι οδηγεί τη Βρετανία στο να καταστεί κράτος υποτελές στις Βρυξέλλες.
 
Παρόλα αυτά, ηγετικά στελέχη της ERG, δηλαδή ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο Όουεν Πάτερσον, ο Μπέρναρντ Τζένκιν, αλλά και ο Μπόρις Τζόνσον, δε συμμετείχαν στη συνάντηση.
 
Για να προκληθεί διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος θα πρέπει να υποβληθούν στο αρμόδιο κομματικό όργανο, την Επιτροπή 1922, επιστολές μομφής από 48 βουλευτές (το 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος).

#Notes: Ο Παπαδάκης στις… Νέες Δυνάμεις

Αν και έχουν κατά καιρούς έχουν υπάρξει αναφορές ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να συμπληρωθεί, για να ηττηθεί η κα Μέι στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό της που θα ακολουθήσει απαιτούνται 158 ψήφοι βουλευτών εναντίον της (50% της κοινοβουλευτικής ομάδας συν ένας).
 
Η Ντάουνινγκ Στριτ εμφανίζεται βέβαιη ότι δεν υπάρχει περίπτωση η μισή κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών να στραφεί κατά της πρωθυπουργού.
 
Αντίθετα, παρά τη δημόσια πλέον αμφισβήτηση της Τερέζα Μέι από τους σκληροπυρηνικούς Brexiteer βουλευτές της, η ίδια φέρεται να είναι ενθαρρυμένη από τη διαφαινόμενη αδυναμία των μελών της ομάδας ERG να παρουσιάσουν μία ενιαία εναλλακτική πρόταση για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ.
 
Το κύριο άρθρο των Times σχολιάζει: «Οι ευρωσκεπτικιστές Τόρις, τηρώντας τα απαράλλακτο μοτίβο 40 ετών, είναι ενωμένοι σε αυτά που δε θέλουν, αλλά διαιρεμένοι σε αυτά που θέλουν».

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!