Έδωσαν τα χέρια ή όχι; - Διαφωνούν ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα

Έδωσαν τα χέρια ή όχι; - Διαφωνούν ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα

Ο πόλεμος στην Παιδεία δεν λέει να κοπάσει, μετά τη χθεσινή απόρριψη της πρότασης των εκπαιδευτικών οργανώσεων από την κυβέρνηση.

Απ' ότι φαίνεται Κυβέρνηση και Εκπαιδευτικές Οργανώσεις δεν μπορούν να τα βρουν, αφού δεν καταφέρνουν να συνεννοηθούν ακόμα και στα πιο απλά θέματα.

Καλεσμένοι στην εκπομπή του ΡΙΚ «Μέρα σε Μέρα», βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕΚ Παντελής Νικολαϊδης και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Η συζήτηση άρχισε με υπαινιγμούς αφού ο κ. Νικολαϊδης δήλωσε χαρακτηριστικά  σχολίασε ότι "η Κυβέρνηση κάμνει καμώματα τζαι κούτζια". 

Στη συνέχεια «ανέβηκαν» ακόμα περισσότερο οι τόνοι αφού σε τηλεφωνική παρέμβαση ο Υπ. Γεωργίας κ.Κώστας Καδής δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν κοινές αντιλήψεις και έδωσαν τα χέρια κυριολεκτικά, με τον κ. Φυλακτού να επιμένει ότι ποτέ δεν έδωσαν τα χέρια. 

Ολική ρήξη στην παιδεία - Στο βάθος (;)... απεργιακά μέτρα

Ο κ. Καδής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο εγκαταλείποντας την τηλεφωνική με την παρουσιάστρια να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Στη συνέχεια ο κ. Καδής αποκάλυψε ότι έχει χειρόγραφα όλα όσα συμφώνησα και όπως αποκάλυψε επίσης και χαρακτηριστική δήλωση του κ. Φυλακτού ότι θα στηρίξει με τη συγκεκριμένη πρόταση. 

«Θεωρώ ότι ένας ηγέτης, ο οποίος συμφωνεί στο τραπέζι του διαλόγου μετά από 6 ώρες διαπραγμάτευσης, συμφωνεί σ' ένα κείμενο στο οποίο έχει συμμετέσχει στη σύνταξή του, και στη συνέχεια δεν μπορεί να πείσει την οργάνωσή του, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να πάει στο σπίτι του».

Παιδεία: Δείτε την απάντηση της διυπουργικής στους εκπαιδευτικούς

Η «συζήτηση» συνεχίστηκε στους ίδιους τόνους με τον κ. Φυλακτού να μην μπορεί ν’ ακολουθήσει τις υποδείξεις της παρουσιάστριας να μην επεμβαίνει και τον κ. Καδή να τηρεί την αρχική του στάση, να μην μπαίνει σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Πάντως η κ. Μηλιώτη προσπάθησε πολλές φορές να πάρει απάντηση για το αν τελικά έδωσαν τα χέρια, με τον κ. Φυλακτού να επιμένει να μιλήσει όπως ο ίδιος θέλει.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στις σημερινές συνεδρίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, που θα συνεδριάσουν πρώτα ξεχωριστά και στη συνέχεια όλες μαζί, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο ΕΔΩ!