Κυπριανού: Η Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων

Κυπριανού: Η Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων

Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της σχολικής χρονιάς, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κάνοντας παράλληλη έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να ασκήσουν τα δικαιώματα τους με μέτρο και με τρόπο που θα περιορίζει τις συνέπειες για τους μαθητές.

Διαβάστε: Debate Νεοφύτου - Κυπριανού: Ο ένας θύμισε Καραμανλή και ο έτερος τα «έβαλε» με Αναστασιάδη (vid)

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε αρχικά την ανησυχία του κόμματος του για τις αρνητικές εξελίξεις, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συνεχίσει τις προσπάθειες για να εξευρεθεί η χρυσή τομή για να λειτουργήσει η σχολική χρονιά χωρίς μεγάλα προβλήματα.

Ανέφερε πως η χρυσή τομή θα ήταν η πρόταση που κατέθεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα πλην του ΔΗΣΥ και η οποία έλεγε οι δύο πλευρές να αναστείλουν τις αποφάσεις και τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει, να καταγράψουν τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να ξεκινήσουν διάλογο μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2019.

«Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση ξεκίνησε να χειρίζεται τα ζητήματα με αλαζονεία και αυταρχισμό, απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς και εμμένοντας σε θέσεις που ήξερε ότι θα προκαλούσαν αυτά τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι κυβερνά και πως έχει την ευθύνη να λειτουργούν ομαλά τα πάντα και ιδιαίτερα τα ίδια τα σχολεία. Ως εκ τούτου, συνέχισε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η θέση της Κυβέρνησης ότι έκανε προτάσεις και είναι οι εκπαιδευτικοί που παραμένουν αμετάπειστοι.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!