ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της λογικής»

ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της λογικής»

Ο Στέφανος Στεφάνου που κατέχει τη θέση του εκπροσώπου τύπου στο ΑΚΕΛ, έκανε δηλώσεις για τις εξελίξεις στην παιδεία, καλώντας την κυβέρνηση να «ακούσει» τη φωνή της λογικής.

Αναλυτικά:

«Από την αρχή καλέσαμε την κυβέρνηση να αναστείλει τις μονομερείς αποφάσεις της και να εισέλθει σε ένα θεσμοθετημένο διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Αντί να κάνει αυτό το απλό και λογικό, η κυβέρνηση συνεχώς έριχνε λάδι στη φωτιά επιχειρώντας να απαξιώσει τους εκπαιδευτικούς, το έργο τους και τις μαζικές κινητοποιήσεις τους.

Η κρίση στην παιδεία έχει κτυπήσει κόκκινο. Η πρόταση όλων των κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, για αναστολή των μονομερών αποφάσεων της κυβέρνησης και απόσυρση των μέτρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη. Μ’ αυτό τον τρόπο θα τερματιστεί η ανωμαλία στην παιδεία και θα δοθεί χώρος και χρόνος για θεσμοθετημένο διάλογο για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της παιδείας.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αντί ο πρόεδρος και οι κυβερνώντες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουν να εκτραχύνουν την κρίση επιστρατεύοντας ξανά τη ρητορική απαξίωσης των εκπαιδευτικών και της δαιμονοποίησης των αντιδράσεων τους.
Είναι ορθό ότι η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνά.

Διακυβέρνηση, όμως, δεν σημαίνει «αποφασίζω και διατάσσω». Δεν σημαίνει επιβολή μονομερών αποφάσεων. Διακυβέρνηση πρωτίστως σημαίνει διάλογο και επιδίωξη συναίνεσης. Σημαίνει αντιμετώπιση κρίσεων και όχι πρόκληση κρίσεων και ανωμαλίας, όπως δυστυχώς κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, παρότι προεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης συνεχώς αναφερόταν στο διάλογο κα τη συναίνεση.

Και μια έκκληση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις: Ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης, διεκδικείστε τα δικαιώματά σας με τρόπο που θα περιορίζει –κατά το δυνατόν- τις συνέπειες για τους μαθητές».

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!