Για αναπάντητα ερωτήματα για την ηλεκτρονική υγεία, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Για αναπάντητα ερωτήματα για την ηλεκτρονική υγεία, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

Ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου αναφέρθηκε σήμερα σε αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν σε ό,τι αφορά την οικονομική βιωσιμότητα και άλλα ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκληθούν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υγείας και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα διαβούλευση για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά από την συνεδρία της Επιτροπής Υγείας όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για την ηλεκτρονική υγεία, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «από την αρχή της κατάθεσης από την κυβέρνησης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είχαμε χαιρετήσει την απόφαση και τονίσαμε ότι πρόκειται για προοδευτική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει το Αρχείο Προσωπικών Δεδομένων του ασθενή και ταυτόχρονα νοικοκυρεύει το όλο σύστημα».

Ωστόσο αναφέρθηκε σε ερωτηματικά και εισηγήσεις που είχε καταθέσει το ΑΚΕΛ όπως κατά πόσο έχει γίνει μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, γιατί δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ηλεκτρονικής υγείας η δημιουργία λογισμικού στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΓεΣΥ, κατά πόσο βαρύνει τα δημόσια οικονομικά η δημιουργία νέου ημικρατικού οργανισμού και νέας δομής και πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη δημιουργία ενιαίας τράπεζας ηλεκτρονικών δεδομένων από τη ίδια την Αρχή.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Γεωργίου, αυτά τα ερωτήματα κι άλλα, δεν έχουν απαντηθεί.

Εξέφρασε ανησυχία ότι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα «θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα τη νύφη να την πληρώσουν οι ασθενείς».
Κάλεσε τους κυβερνώντες να προχωρήσουν σε μια νέα διαβούλευση για το θέμα και να απαντήσουν στα ερωτήματα, διαφορετικά θα μένουν εκτεθειμένοι στην συνείδηση του λαού.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!