Κώστας Χαμπιαούρης: «Τολμήσαμε έχουμε κάνει αλλαγές και πρέπει να συνεχιστούν»

Κώστας Χαμπιαούρης: «Τολμήσαμε έχουμε κάνει αλλαγές και πρέπει να συνεχιστούν»

Λύση σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση καλείται να δώσει η Κυβέρνηση, προκειμένου να μην χαθεί διδακτικός χρόνος και να μην πληγούν οι μαθητές, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

«Η Κυβέρνηση εξετάζει όλα τα μέτρα, μη εξαιρουμένου του ενδεχόμενου να κληθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για να μη χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών», δήλωσε εξάλλου χθες βράδυ ο Υπουργός Παιδείας.

Εξέφρασε τη λύπη που για την κατάσταση και τόνισε ότι «οι πόρτες του διαλόγου για έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου είναι ανοικτές από πλευράς της Κυβέρνησης. Θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πληγούν οι μαθητές μας" και ότι η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου παραμένει στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για τα αντίμετρα της Κυβέρνησης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ανταλλάχθηκαν κάποιες σκέψεις.

«Εξουσιοδοτήθηκα να έχω επικοινωνία με τις ομοσπονδίες των οργανωμένων γονέων για να δούμε πώς συντονίζουμε τις προσπάθειες μας για αποφυγή οποιωνδήποτε προβλημάτων και για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών . Μαζί με άλλα δύο μέλη της διυπουργικής ομάδας θα συντονιστούμε μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα για να δούμε ποιά εργαλεία νόμιμα έχουμε στη διάθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί. Επίσης θα προβούμε σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου που θα χαθεί, αν χαθεί, και αν συνεχιστούν οι απεργίες που αφορά στον διδακτικό χρόνο των παιδιών.

Χαμπιαούρης : «Συζητούμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε τους μαθητές»

Θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα θα λάβουμε για να προστατέψουμε τα παιδιά, το δημόσιο σχολείο, τον οποιονδήποτε πολίτη. Μακάρι να γίνουν δεύτερες σκέψεις. Κάποτε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε μεγάλη έμφαση σε θέματα ουσίας, τα οποία πρέπει να αναδείξουμε διότι δεν είναι μόνο ο διδακτικός χρόνος είναι τα μαθησιακά αποτελέσματα, είναι η ειδική εκπαίδευση, είναι η συμβουλευτική είναι οι τεχνικές σχολές, είναι η βία και η παραβατικότητα και άλλα πολλά θέματα».

Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" του Σίγμα ο Υπουργός δήλωσε "Έχουμε κατά νου κάποια μέτρα αλλά δεν είναι σκοπός τα μέτρα. Στόχος είναι να βρούμε λύση, να μπούμε στα μεγάλα θέματα της εκπαίδευσης, να δώσουμε μια νέα δυναμική στο Δημόσιο σχολείο. Έχουμε προβλήματα, γίνονται βελτιωτικές κινήσεις, η μεταρρύθμιση προχωρά. Τολμήσαμε, έχουμε κάνει αλλαγές οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και δεν έχουν να κάνουν με τους εκπαιδευτικούς, έχουν να κάνουν με το όλο σύστημα. Όλοι μαζί να δούμε τα προβλήματα στην ουσία τους, να βάλουμε κάτω τη συλλογική μας σοφία και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει ο μαθητής, η πατρίδα μας και το δημόσιο σχολείο". 

είναι βρεθούν λύσεις οι οποίες θα προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών.

Ρόλο πυροσβέστη αναλαμβάνουν οι οργανωμένοι γονείς οι οποίοι επιχειρούν να κατασβήσουν τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Στις 8:30 σήμερα (14/9) οι οργανωμένοι γονείς θα συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!