Κόντρα του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ για την αποφυλάκιση παιδεραστή - Το χρονικό του «χαρτοπόλεμου»

Κόντρα του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ για την αποφυλάκιση παιδεραστή - Το χρονικό του «χαρτοπόλεμου»

Η κόντρα του ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Του Κυριάκου Αποστόλου

Όλα ξεκίνησαν τη Πέμπτη (13/9) με την κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ που προέβη σε δημόσια καταγγελία (Περισσότερα ΕΔΩ) της στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ με τίτλο «Μεσημέρι και Κάτι», ότι δόθηκε Προεδρική χάρη σε πέντε-έξι ανθρώπους που κακοποίησαν παιδιά και βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Διαβάστε: ΚΥΠΡΟΣ: Σχέδιο δράσης για την ηπατίτιδα Γ' ενέκρινε η Κυβέρνηση - Πόσοι υποφέρουν από την ασθένεια

Η Βουλευτής της Αντιπολίτευσης απάντησε «σκληρά» στην ανακοίνωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας που έκανε λόγο για... πρόθεσή του να προχωρήσει στη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων, έτσι ώστε να αποφεύγεται μελλοντικά η μείωση της ποινής σε όσους εμπλέκονται και καταδικάζονται για σεξουαλικά αδικήματα (Περισσότερα ΕΔΩ). 

Το κόμμα της αντιπολίτευσης επισημοποίησε τη θέση του, μέσω ανακοίνωσης (Περισσότερα ΕΔΩ), που ανέφερε ότι... «Η κυβέρνηση να σταματήσει να «χύνει κροκοδείλια δάκρυα» και να μας εξηγήσει πως έδωσε Προεδρική χάρη σε άτομα που διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος παιδιών».

Έπειτα από την κρίση στην Παιδεία, οι δύο δυνάμεις έρχονται σε ρήξη και στο θέμα των κρουσμάτων παιδεραστίας, που η αλήθεια είναι ότι έχουν αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Μάλιστα, τα κριτήρια που πρέπει να διέπουν την παρεχόμενη προεδρική χάρη κατά την εκάστοτε εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την Πρόεδρο του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Αναστασία Παπαδοπούλου (Περισσότερα ΕΔΩ).

Το θέμα φυσικά, πέρασε και από το μικροσκόπιο του μικροπολιτικού (Περισσότερα ΕΔΩ), ενώ στην επίθεση πέρασε ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας (Περισσότερα ΕΔΩ), όπου εξέφρασε την οργή του για την αποφυλάκιση παιδεραστή (Περισσότερα ΕΔΩ).

Η κόντρα του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ συνεχίστηκε μέσω γραπτών δηλώσεων, αρχικά, από τον κ. Άντρο Κυπριανού (Περισσότερα ΕΔΩ) υπογραμμίζοντας ότι: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη της κοινωνίας - Φορτώνουν τα ολισθήματα τους στον Χριστόφια», για να συνεχιστεί με την επίσημη απάντηση του κυβερνώντος κόμματος (Περισσότερα ΕΔΩ), αλλά και της Κλέλιας Βασιλείου (Περισσότερα ΕΔΩ), που δήλωσε ότι: «Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη στιγμή που έχει βρεθεί η Παιδεία μας, θα ανέμενε κανείς από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί υπεύθυνα στην κρίση που ταλανίζει την Παιδεία, ως αποτέλεσμα μιας πρωτόγνωρης αξίωσης μιας ομάδας εργαζομένων να συνεχίζουν να τυγχάνουν προνομίων που τους διακρίνουν από όλες τις τάξεις εργαζομένων».

Η κόντρα των δύο δυνάμεων της χώρας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, ενώ το μέτωπο της παιδείας παραμένει ανοικτό. Θα συνεχιστεί ο χαρτοπόλεμος; Ίδωμεν.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική ΕΔΩ!