«Πολιτικό πλήγμα για τον Ακιντζί» η μυστική συνάντηση Αναστασιάδη με Τσαβούσογλου

«Πολιτικό πλήγμα για τον Ακιντζί» η μυστική συνάντηση Αναστασιάδη με Τσαβούσογλου

Η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη έριξε «λάδι στην φωτιά» στα Κατεχόμενα και συγκεκριμένα στον πρόεδρο Μουσταφά Ακιντζί, που αισθάνεται πως παραγκωνίστηκε από τον κ. Αναστασιάδη, αφού εκείνος θέλησε να μιλήσει απευθείας με τον Τσαβούσογλου για το καυτό θέμα του Κυπριακού.

Ειδική αναφορά γίνεται στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος φαίνεται να περιθωριοποιείται από την Άγκυρα σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Μάλιστα ενδεικτικός είναι και ο τίτλος της εφημερίδας «Αφρίκα», «Πολιτικό πλήγμα για τον Ακιντζί».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πολιτικό πλήγμα για τον Ακιντζί» προβάλλει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε στη Νέα Υόρκη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την οποία συζητήθηκε το Κυπριακό.

Γράφει ακόμα ότι ο ΓΓ της συντεχνίας των δασκάλων, ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελτζίλ, απέρριψε έκκληση για συνάντηση και διάλογο που απηύθυνε ο «υπουργός» οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ισχυρισμοί για μυστική συνάντηση στη Νέα Υόρκη» αναφέρεται σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου είχαν συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αδιέξοδο με τις αναπληρώσεις στην αστυνομία» γράφει ότι οι αναπληρωματικοί διορισμοί σε διοικητικές θέσεις στην «αστυνομία» είναι παράνομοι και είναι μια κατάσταση η οποία συνεχίζεται με αποτέλεσμα η «αστυνομία» να λειτουργεί με αναπληρωτές «αστυνομικούς διευθυντές”.

Αναφορά γίνεται και στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν μια μυστική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη.

Αναφέρεται ακόμα στη νέα αύξηση στην τιμή πώλησης του γάλακτος.

ΠΗΓΗ cyprustime.com

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Προβλέψεις για ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας

Κυπριακό: Ποιοι και γιατί βάζουν στο τραπέζι ζήτημα «χαλαρής ομοσπονδίας»