Σε εξέλιξη η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στην Κρήτη

Σε εξέλιξη η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στην Κρήτη

Στην Ελούντα της Κρήτης συνεδριάζουν αυτή την ώρα οι τρείς ηγέτες των χωρών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 6η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στην Ελούντα της Κρήτης, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Η Σύνοδος των τριών ηγετών ξεκίνησε στη 13:20 με περίπου 3 ώρες καθυστέρηση, καθώς προηγήθηκαν οι διμερείς επαφές που διήρκεσαν περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Αναμένεται ότι οι τρεις ηγέτες θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ μετά το πέρας των τριμερών διαβουλεύσεων θα υπογραφεί αριθμός συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των τριών ηγετών στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος στο twitter

Για θετικά αποτελέσματα στη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ αναφέρεται και σε επιπρόσθετους κοινούς σχεδιασμούς.

Σε ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέει ότι είναι σε εξέλιξη «στην Κρήτη, τη γενέτειρα ενός εκ των πρώτων Ευρωπαϊκών Πολιτισμών, του Μινωικού, η 6η Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας – Αιγύπτου».

Αναφέρεται επίσης σε «αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας της συνεργασίας μας, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας μας ωθούν σε εκπόνηση επιπρόσθετων κοινών σχεδιασμών».\

Διαβάστε επίσης

Oζερσάι: «Δεν θα αφήσουμε Ελληνοκύπριους και εταιρείες να πάνε στο «7»

Συνάντηση Αναστασιάδη – Σπέχαρ την Παρασκευή (12/10)