Υπόθεση αμερικανικής βάσης: Ο ΥΠΕΞ θα ενημερώσει την Βουλή

Υπόθεση αμερικανικής βάσης: Ο ΥΠΕΞ θα ενημερώσει την Βουλή

Τη Βουλή θα ενημερώσει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης για το δημοσίευμα του ABC News περί ύπαρξης και κλεισίματος Αμερικανικής Βάσης στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως από την στιγμή που πήρε δημοσιότητα το θέμα έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στο νησί. Μέχρι πριν από λίγες ώρες, κανείς δε ήθελε να σχολιάσει το θέμα. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αμερικάνικη πρεσβεία στην Κύπρο, δεν πήραν καμία θέση επί του θέματος. Εν τω μεταξύ οι αναλύσεις και οι συνεντεύξεις ειδικών, κράτησαν πολύ θερμά...το θέμα στην δημοσιότητα. Ακόμα και το google map "επιστράτευσαν" προκειμένου να ανακαλύψουν που βρισκόταν αυτή η μυστική...βάση!

Το δημοσίευμα

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα του ABC News, η βάση αυτή λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2013 κι έκλεισε τον Αύγουστο του 2017. Φιλοξενούσε πέντε ελικόπτερα και περί τους 40 συμβασιούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Επίσης, υπογραμμίζει πως το οικονομικό κόστος της λειτουργίας της, ανερχόταν περίπου στα 20 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών (OIG).

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Αναφορικά με τις ανακοινώσεις κομμάτων σε σχέση με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ABC News στις 9/10/2018, ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ενημερωθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την πρόθεση κοινοβουλευτικών κομμάτων να τον προσκαλέσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να ενημερώσει αρμοδίως το Σώμα.

Σεβόμενος την εκφρασθείσα πρόθεση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Υπουργός Εξωτερικών θα τοποθετηθεί καταρχάς επί του θέματος ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής».

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός με αεροσκάφος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας (pic)

Οι φόβοι του Νετανιάχου για την Τουρκία -Τι αποκάλυψε στον Χριστοδουλίδη και στον Κοτζιά