Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι Ελληνοκύπριοι διέπραξαν θηριωδίες κατά των Τουρκοκυπρίων

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι Ελληνοκύπριοι διέπραξαν θηριωδίες κατά των Τουρκοκυπρίων

«Λάδι στη φωτιά» έρχεται να ρίξει το Σάββατο (13/10/2018) η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι δήθεν οι Ελληνοκύπριοι προέβησαν σε ωμότητες και θηριωδίες κατά των Τουρκοκυπρίων.

Μάλιστα, και χωρίς κανένα δισταγμό, η Άγκυρα κάνει λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας που απορρέει από το εγγυητικό της δικαίωμα του 1960».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Αναστασιάδη για την πρόθεσή του να συναντηθεί, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν σταματάει εκεί: Σε τόνο άκρως προκλητικό, υποστηρίζει πως υπάρχει «συνιδιοκτησία» στη Μεγαλόνησο!

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και συμφέροντα που πηγάζουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες τους νησιού», αναφέρει – μεταξύ άλλων – το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει: «Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή για να βλάψουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντας της Τουρκικής Δημοκρατίας και της “ΤΔΒΚ” και αυτοί που προσπαθούν να παραβλέψουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα καταφέρουν ποτέ τον στόχο τους».

Διαβάστε επίσης: