Στη Μεσόγειο η φρεγάτα «Σαλαμίς» - Συνοδός πλοίο παραμένει η «Νικηφόρος Φωκάς»

Στη Μεσόγειο η φρεγάτα «Σαλαμίς» - Συνοδός πλοίο παραμένει η «Νικηφόρος Φωκάς»

Το ΓΕΕΘΑ  αποφάσισε την αντικατάσταση της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» (F466) κλάσης “S” με τη νεότερη και σαφώς ισχυρότερης, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα αμυντικά όπλα της και τα ηλεκτρονικά της, φρεγάτα «Σαλαμίς» (F451) κλάσης ΜΕΚΟ 200ΗΝ.

Η «Νικηφόρος Φωκάς» δεν θα αποχωρήσει από την περιοχή, αλλά θα παραμείνει ως συνοδό πλοίο του «Σαλαμίς» (F455) που θα αναλάβει πλέον την διοίκηση του ελληνικού στολίσκου στην περιοχή και τον συντονισμό με τα δύο ελληνικά υποβρύχια που πλέον είτε στην «στενή περίμετρο» του τουρκικού στολίσμου, είτε στην ευρύτερη σε ακτίνα 40-50 μιλίων.

Η «Σαλαμίς»  είχε καταπλεύσει στον κόλπο της Πύλου για τις εορταστικές εκδηλώσεις «Ναυαρίνεια 2018» ώστε να τιμήσει το Πολεμικό Ναυτικό την ημέρα μνήμης από τη συμπλήρωση 191 ετών από τη ναυμαχία του Ναυαρίνο στην Πύλο.

Το Ελληνικό πολεμικό πλοίο «Σαλαμίς» με την δική του ένδοξη ιστορία στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και πέρα απ’ αυτήν, έχει την ίδια αποστολή, να προειδοποιεί συνεχώς το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας πως δεν μπορεί να περάσει προς την περιοχή ευθύνης της Ελληνική κυριαρχίας.