Ομήρου: Χρέος μας να σταθούμε υπερασπιστές του Πολυτεχνείου και σήμερα με κάθε κόπο και κάθε θυσία

Ομήρου: Χρέος μας να σταθούμε υπερασπιστές του Πολυτεχνείου και σήμερα με κάθε κόπο και κάθε θυσία

Το πιο μεγάλο χρέος είναι να μη δεχτούμε και να μην ανεχτούμε να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο από οχυρό ελευθερίας σε οχυρό των κάθε λογής πλαστογράφων της ιστορίας και να σταθούμε υπερασπιστές του και σήμερα με κάθε κόπο και κάθε θυσία, αναφέρει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, με την ευκαιρία της 45ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε σημερινή γραπτή δήλωση ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι «χρέος μας είναι να σταθούμε και νοερά και πραγματικά στην κάθε πύλη πολυτεχνείου, στο όποιο οδόφραγμα, μαζί με το λαό, ασυμβίβαστοι στη βία, την αδικία και την κατοχή της πατρίδας μας, για Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη, χωρίς κηδεμόνες και ξένους στρατούς».

«Για να μπορούμε να πούμε πως Το Πολυτεχνείο ζει», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, το Πολυτεχνείο είναι η άρνηση της χειραφέτησης των παραδοσιακών κλισέ δράσης, ο αυθόρμητος καθορισμός πορείας χωρίς αναστολές, φόβους και προκαταλήψεις, η άρνηση των ηττοπαθών αντιλήψεων, των δύσκαμπτων και συντηρητικών τάσεων που παρέμεναν στο λαϊκό σώμα σαν υπολείμματα της πίκρας του εμφύλιου και των συνεπειών του.