ΠτΔ: Εφαρμόζονται συγκεκριμένες πολιτικές για την ευημερία των παιδιών

ΠτΔ: Εφαρμόζονται συγκεκριμένες πολιτικές για την ευημερία των παιδιών

"Τα Υπουργεία που συγκροτούν την κυβέρνηση εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές για την ευημερία και τα δικαιώματα του παιδιού" δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε με παιδιά που συμμετέχουν στην Παιδοβουλή και στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή για την Προστασία και την Ευημερία του Παιδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» για να προσθέσει ότι «χωρίς αμφιβολία υπάρχουν κενά, υπάρχουν αδυναμίες για αυτό, εξάλλου, απαιτείται και ο διάλογος».

Με το διάλογο, συνέχισε, «θα δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που εσείς ως παιδιά αντιμετωπίζετε».

Καλωσορίζοντας τα παιδιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, σε αυτό που συμβολίζει την κρατική μας υπόσταση, εδώ που χαράσσονται οι πολιτικές».

Ανέφερε ότι «η υιοθέτηση κάποιων πολιτικών χρειάζεται και τη Βουλή και ελπίζω και την Παιδοβουλή, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα αιτήματα σας που είναι και ο μεταξύ μας διάλογος σε ό,τι αφορά τα παιδιά».

Όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχει ήδη οδηγίες στον Επίτροπο Εθελοντισμού, σε συνεργασία πάντα με την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, «για να δημιουργήσουμε εκείνες τις διαδικασίες και συνέργειες που να μας επιτρέψουν να έχουμε ένα διάλογο για ό,τι αφορά τα παιδιά και τους νέους μας».

Ευχαριστώντας θερμά την Παιδοβουλή «για τη συμβολή και συνδρομή της» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «οσάκις συνέρχεται, υποβάλλει υπόμνημα με καίρια θέματα που αφορούν τα δικαιώματα, την προοπτική, τους κινδύνους, την οικονομική στέρηση και άλλα».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ