Μυστικό το περιεχόμενο της συνάντησης Κυπριανού - Τσαβούσογλου

Μυστικό το περιεχόμενο της συνάντησης Κυπριανού - Τσαβούσογλου

Σε φιλικό και ειλικρινές κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες το βράδυ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ευχαρίστησε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του και τους φιλοξένησε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι συζήτησαν πάρα πολλά με τον Τούρκο ΥΠΕΞ χθες βράδυ, ωστόσο δεν θα αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Σε κάποιες περιπτώσεις επιβάλλεται να μην λέμε κάποια πράγματα δημόσια”, ανέφερε. Αρκέστηκε να πει ότι συζήτησαν όλες τις πτυχές του Κυπριακού που εξακολουθούν να δυσκολεύουν την επίλυσή του, προσθέτοντάς ότι η πρόθεσή του ήταν να ακούσει και θα ενημερώσει εκείνους που χρειάζεται.

Σε ερώτηση εάν θα αποκαλύψει τι συζητήθηκε μετά που θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα εκτιμήσουν την κατάσταση αργότερα ξανά. “Την κατάλληλη στιγμή εάν χρειαστεί θα λεχθούν κάποια πράγματα”, ανέφερε. Σε άλλη ερώτηση εάν ο ίδιος μεταφέρει μήνυμα από τον Τσαβούσογλου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε ότι δεν χρειάζεται, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ο ίδιος επαφή με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Σε ερώτηση εάν μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ εκτιμά ότι μπορεί να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε ότι “υπάρχουν πολλά προβλήματα και αν δεν επικεντρωθούμε στην ουσία του Κυπριακού, καλύπτοντας την απόσταση που έμεινε για να συμφωνηθούν τα σημαντικά που ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και αν επιδιώκουμε να ανοίξουμε άλλα ζητήματα , τότε φοβούμαι ότι θα χάσουμε την ουσία και θα οδηγήσουμε τη χώρα μας σε τυχοδιωκτικές περιπέτειες από τις οποίες πολύ δύσκολα θα βγει αλώβητη”.