Γιλντιρίμ: Για την ειρήνη στην Κύπρο αναπόφευκτη η ασφάλεια στη Μεσόγειο

Γιλντιρίμ: Για την ειρήνη στην Κύπρο αναπόφευκτη η ασφάλεια στη Μεσόγειο

Για αδιάλλακτη στάση της ε/κ πλευράς έκανε λόγο ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης

Για την ειρήνη στην Κύπρο είναι αναπόφευκτη η ασφάλεια στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ασιατικών Χωρών, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κρατικές δομές, η "τδβκ" και η "ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου”, προσθέτοντας ότι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, “η ‘νότιος Κύπρος επωφελείται από κάθε είδους δυνατότητα στον κόσμο, η ‘τδβκ’ συνεχίζει να είναι απομονωμένη και να έχει περιορισμούς”. Όπως είπε, για την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι αναπόφευκτο να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Μεσόγειο.

“Η αδιάλλακτη στάση της ε/κ πλευράς στην Κύπρο, δυσκολεύει δυστυχώς τη λύση”, υποστήριξε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ενώ είπε ότι για την ειρήνη “η ‘τδβκ’ επιδεικνύει κάθε είδους θυσία και καλή πρόθεση ενώ η "ε/κ διοίκηση" διατηρεί την ίδια στάση”. “Όταν εκδηλωθεί μια ειλικρινής και εποικοδομητική βούληση, τότε οπωσδήποτε θα υπάρξει μια τελική και δίκαιη λύση στην Κύπρο», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ