Ολοκληρώθηκε η συνεδρία της διαπραγματευτικής ομάδας ενόψει καθόδου Λουτ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία της διαπραγματευτικής ομάδας ενόψει καθόδου Λουτ

Η συνεδρίαση της διαπραγματευτικής ομάδας πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.30 και ολοκληρωθηκε γύρω στις 20:30 στο Προεδρικό Μέγαρο η συνεδρίαση της διαπραγματευτικής ομάδας του Κυπριακού, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της έλευσης της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Η συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας είναι η πρώτη που πραγματοποιείται εδώ και 1,5 χρόνο μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα.

Συμμετείχαν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Νίκος Κλεάνθους, ο Μάριος Ηλιάδης καθώς και οι ακαδημαϊκοί Κωνσταντίνος Κόμπος και Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, καθώς και ο Κρις Τριανταφυλλίδης.

Παρόντες και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Κυριάκος Κούρος, και υπηρεσιακοί.
assets gallery 700 8965
Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα του ΚΥΠΕ ο κ. Προδρόμου είχε πει ότι η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει της συνεργασίας με την κ. Λουτ, των όρων αναφοράς και της επιδιωκόμενης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων».

Επίσης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «θα ακούσει τις απόψεις των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας και θα συζητήσει μαζί τους, προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τη συνεργασία με την κ. Λουτ».