Με Οικολόγους και Λεβέντ οδεύει προς τις Ευρωεκλογές η Συμμαχία Πολιτών

Με Οικολόγους και Λεβέντ οδεύει προς τις Ευρωεκλογές η Συμμαχία Πολιτών

Δεν αποκλείει, ωστόσο, το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλα κόμματα, οργανωμένα σύνολα ή προσωπικότητες

Την καταρχήν συμφωνία για συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο, Σενέρ Λεβέντ, στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου, ενέκρινε σήμερα η Πολιτική και Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Αποστόλου, κατά την συνεδρία το ανώτατο σώμα της Συμμαχίας Πολιτών συζήτησε το θέμα των Ευρωεκλογών. «Ο Πρόεδρος του Κινήματος ενημέρωσε τα μέλη για τις επαφές που είχε τόσο με πολιτικές δυνάμεις όσο και με οργανωμένα σύνολα αλλά και προσωπικότητες. Μέλημα της Συμμαχίας Πολιτών, είναι να επιτευχθεί μια ευρεία συνεργασία με Κινήματα, οργανωμένα σύνολα αλλά και προσωπικότητες στην βάση συγκεκριμένων πολιτικών αρχών και θέσεων. Μια τέτοια συνεργασία θα δημιουργεί σοβαρές προοπτικές επιτυχίας και εκπροσώπησης του συνασπισμού στην Ευρωβουλή», πρόσθεσε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέχισε, έγιναν και γίνονται συναντήσεις ώστε να ενώσουν δυνάμεις όσο το δυνατόν περισσότερα κινήματα, οργανωμένα σύνολα αλλά και ανεξάρτητες προσωπικότητες. «Κάποιοι δυστυχώς έθεσαν εξαρχής όρους και προ-αποκλεισμούς», υπέδειξε σημειώνοντας πως, «στο παρόν στάδιο υπάρχει καταρχήν συμφωνία με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ αλλά και με άλλα οργανωμένα σύνολα και προσωπικότητες».

«Η Ανώτατη Σύγκλητος χαιρέτησε την όλη προσπάθεια, προκρίνει την καταρχήν συμφωνία με το Κίνημα Οικολόγων και τον δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών να συνεχίσει τις επαφές του ώστε να παρουσιάσουμε ενώπιον των πολιτών μια πρόταση με πολιτικό όραμα, σαφή προσανατολισμό αλλά και με μεγάλες προοπτικές διεκδίκησης έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου.

Δεν οφελούν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις για Κυπριακό
Πέραν του θέματος των Ευρωεκλογών, η Πολιτική και Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών συζήτησε και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο Εθνικό μας θέμα. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, «ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών προέβη σε ανάλυση των διάφορων παραμέτρων και των επικίνδυνων προκλήσεων που έχουμε ενώπιων μας, ενώ τόνισε ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις που διεξάγονται καθημερινά όχι μόνο είναι άγονες αλλά κυρίως είναι ζημιογόνες την στιγμή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαλλαξία της Τουρκίας στα θέματα που αφορούν στις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού αλλά και στις απειλές της Τουρκίας ώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στην υλοποίηση του Ενεργειακού της προγράμματος».

Μετά την συζήτηση που έγινε, συνέχισε, η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών επαναβεβαίωσε την θέση του Κινήματος ότι: Πρώτο, η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων αλλά και την αποχώρησε του συνόλου του Τουρκικού στρατού και των εποίκων από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της λύσης. Δεύτερο, ότι η ΔΔΟ όπως συζητείται και με τα όσα έχουν συμφωνηθεί δεν οδηγεί σε λύση λειτουργική και βιώσιμη.

«Η εκ περιτροπής Προεδρία, τα βέτο και η προ απαιτούμενη μια τουρκοκυπριακή ψήφος καταργούν βασικές αρχές της Δημοκρατίας θα οδηγήσουν αποδεδειγμένα σε συγκρούσεις και παραλυσία του κράτους. Το κράτος πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές. Μόνο ένα κράτος δικαίου διασφαλίζει την λειτουργικότητα και βιωσιμότητα της λύσης», κατέληξε ο κ. Αποστόλου.