Ευρωεκλογές: 20 Ιανουαρίου αποφασίζουν οι Οικολόγοι-Καμία κουβέντα για συνεργασία με Λιλλήκα-Λεβέντ

Ευρωεκλογές: 20 Ιανουαρίου αποφασίζουν οι Οικολόγοι-Καμία κουβέντα για συνεργασία με Λιλλήκα-Λεβέντ

Ο Πρόεδρος του Κινήματος εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει τις επαφές με κόμματα και προσωπικότητες για διερεύνηση ενδεχόμενων συνεργασιών

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται πως θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις σε σχέση με τις Ευρωεκλογές το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, του οποίου η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Περδίκη, να συνεχίσει τις επαφές με κόμματα και προσωπικότητες για εξέταση του ενδεχομένου σύναψης συνεργασιών.

Πάντως, εκείνο που ξεχωρίζει μέσα από την απόφαση της ΚΕ των Οικολόγων αλλά και τις δηλώσεις Περδίκη είναι το ότι δεν γίνεται καμία αναφορά σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Συμμαχία Πολιτών και τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο, Σενέρ Λεβέντ, όπως είχε ανακοινώσει χθες, άλλωστε, η Συμμαχία Πολιτών μετά την συνεδρία της Πολιτικής και Ανώτατης Συγκλήτου του Κινήματος.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Οικολόγων, ανέφερε πως μετά την απόρριψη από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ των προτάσεων για συνεργασία τεσσάρων ή τριών κομμάτων, παραμένει στο τραπέζι μόνο η πρόταση για συνεργασία ΕΔΕΚ - Οικολόγων.

Παράλληλα, πρόσθεσε, συνεχίζονται οι επαφές με κόμματα και προσωπικότητες για διερεύνηση του ενδεχόμενου συγκρότησης ενός ψηφοδελτίου από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

«Αναλόγως των εξελίξεων και των επαφών που θα γίνουν στο μεσοδιάστημα, οι προτάσεις αυτές θα τεθούν ενώπιον του μοναδικού συλλογικού οργάνου που μπορεί να πάρει την απόφαση για συνεργασία, δηλαδή της Παγκύπριας εκλογικής συνδιάσκεψης (κατ’ αρχήν ημερομηνία καθορίστηκε η 20η Ιανουαρίου)», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

Σημειώνεται πως πριν από τη συζήτηση για τις Ευρωεκλογές η Κεντρική Επιτροπή των Οικολόγων εξέλεξε κατόπιν ψηφοφορίας, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής την Μελίνα Μενελάου στη θέση του εκλιπόντος Σάββα Φιλίππου.