Βλέπει ξανά Αναστασιάδη και Ακιντζί την Τρίτη η Λουτ

Βλέπει ξανά Αναστασιάδη και Ακιντζί την Τρίτη η Λουτ

Η ενημέρωση για την πρώτη συνάντηση με Ακιντζί

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος επαφών της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ. Μετά την συνάντηση με τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη την Κυριακή, είδε και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί το πρωί της Δευτέρας.
 
Την Τρίτη η κ. Λουτ θα δει ξανά και τους δύο ηγέτες. Αρχικά θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό στις 8 το πρωί. 
 
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί με τον Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «προεδρίας» Μπαρίς Μπουρτσιού.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτσιού σε γραπτή ανακοίνωση του μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης Ακιντζί - Λουτ αναφέρει ότι η συνάντηση διήρκησε 1 ώρα και 45 λεπτά και σε αυτή συζητήθηκε το θέμα των όρων αναφοράς.  
 
Είπε ακόμα ότι ήταν μια παραγωγική συνάντηση και ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για τον καθορισμό των όρων αναφοράς και στο πλαίσιο αυτό ο Τ/Κ ηγέτης θα έχει αύριο νέα συνάντηση με την κ. Λουτ.
 
Στη σημερινή συνάντηση Ακιτνζί - Λουτ συμμετείχαν επίσης ο κ. Μπουρτσιού και ο «σύμβουλος» αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα Ερχάν Ερτζίν.
 
Πηγή: Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ