Προδρόμου: Στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα εγγράφου

Προδρόμου: Στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα εγγράφου

Νέα συνάντηση Προέδρου με Λουτ αύριο το πρωί

Νέα συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, η διαδικασία για τον καθορισμό των όρων αναφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η συνάντηση διευθετήθηκε για τις 8.00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού προηγουμένως διαφοροποιήθηκε μερικώς το πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Παράλληλα, από τα κατεχόμενα ανακοινώθηκε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα δει εκ νέου την κ. Λουτ στις 10.30 αύριο το πρωί, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί της σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «πρόκειται για μια διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει», ενώ «γίνονται διαβουλεύσεις για να διαμορφώσουμε από κοινού τους όρους αναφοράς».

Lout

Είπε παράλληλα ότι η συζήτηση με την κ. Λουτ θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, ενώ σημείωσε πως «τώρα ξεκινά η διαδικασία». Ανέφερε εξάλλου ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα εγγράφου, το οποίο θα προκύψει μόνο εφόσον υπάρξει κατάληξη.

Όπως εξάλλου πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση της Κυριακής με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η κ. Λουτ δεν μετέφερε το περιεχόμενο των συζητήσεων της με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Άγκυρα. Πληροφορίες του πρακτορείου αναφέρουν ότι φαντάζει δύσκολο το ενδεχόμενο να υπάρξει κατάληξη στους όρους αναφοράς στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ενόψει της αυριανής συνάντησης με την κ. Λουτ διαφοροποιήθηκε μέρος του προγράμματος του Προέδρου Αναστασιάδη. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, στις 10.00 ο Πρόεδρος θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ στις 11.30 θα παραλάβει την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, από την Επίτροπο Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ