Σε εξέλιξη η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας σε επίπεδο ΥΠΕΞ

Σε εξέλιξη η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας σε επίπεδο ΥΠΕΞ

Οι τριμερείς διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των τριών Υπουργείων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.
 
Νωρίτερα, στις 12.30, ο Υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αϊμάν Αλ Σαφάντι ,και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας,  Γιώργος Κατρούγκαλος, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είχε νωρίτερα διμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Κατρούγκαλο, και το απόγευμα θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό του. Στην ατζέντα των διμερών συναντήσεων του κ. Χριστοδουλίδη με τον Ιορδανό ομόλογό του και με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Στόχος της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης της Λευκωσίας είναι η ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας μέχρι σήμερα, o συντονισμός για τα επόμενα βήματα  και την πιθανή επέκτασή της σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος,  όπως είναι, μεταξύ άλλων, η παιδεία και η καινοτομία, καθώς και η προετοιμασία ενόψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.
 
Οι τριμερείς διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των τριών Υπουργείων. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας των Υπουργών και των αντιπροσωπειών τους. Οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στις 14.15, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
 
ΚΥΠΕ