Τσαβούσογλου: «Είμαστε στο τώρα, Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει»

Τσαβούσογλου: «Είμαστε στο τώρα,  Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει»

Το κυπριακό, δήλωσε, είναι εθνικό τους ζήτημα

“Δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει ” στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα.

Σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Σαμπαχαττίν Ζαίμ στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο “Η σημασία των Διεθνών Σχέσεων στην Τουρκία”, ο κ. Τσαβούσοβλου είπε ότι το Κυπριακό “είναι ένα από τα εθνικά μας ζητήματα” και πρόσθεσε ότι “κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για τη λύση του Κυπριακού για την οποία υπάρχει κοινή αντίληψη ότι έχει παγώσει”.

Αυτό, συμπλήρωσε, "δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται μόνο από εμάς". Υπάρχουν, πρόσθεσε, "εγγυήτριες δυνάμεις και υπάρχουν και δύο πλευρές στο νησί, εμείς πλέον λέμε είναι χάσιμο χρόνου να καθίσουμε σε μια διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Τι, πώς θα διαπραγματευτούμε, να οριστεί χρονοδιάγραμμα, να είναι επικεντρωμένη (η διαπραγμάτευση) στο αποτέλεσμα, πλέον δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει να γίνει. Είμαστε σε αυτό το στάδιο τώρα. Ασφαλώς και παρακολουθούμε την υπόθεση της Κύπρου από κοντά”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ