ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι Δήμοι μας έχουν τόσους κατοίκους όσους μια πολυκατοικία μεγαλούπολης

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι Δήμοι μας έχουν τόσους κατοίκους όσους μια πολυκατοικία μεγαλούπολης

Τα χρέη των Δήμων και το άππωμα του χωρκάτη

• Βέβαια. Να μην περπατάνε στους δρόμους και να τους φωνάζουν Δημάρχους και να κορδώνουν; Και η σύζυγος τους να πηγαίνει σε απογευματινά τσάγια με το μαλλί του κομμωτηρίου και να την υποδέχονται όλες οι γυναίκες του χωριού με προσφωνήσεις και επιδαψιλεύσεις, καθότι είναι γνωστό ότι είμαστε λαός επιρρεπής στις επικύψεις…Να μην κάθονται και να δίνουν οδηγίες και να έχουν υφισταμένους και δούλους; Αλοίμονο δηλαδή τέτοιας εμβέλειας προσωπικότητες να μην διοικούν από τα πολυτελή τους γραφεία και να αναπτύσσεται ο ναρκισσισμός και η εγωπάθεια. Προς Θεού δηλαδή… Α, πα, πα θα χάσει η ανθρωπότητα αν δεν έχουμε τόσους πολλούς Δημάρχους.

• Και καλά αυτοί να ικανοποιήσουν τον ναρκισσισμό τους , αλλά και οι δημότες και λοιποί Ευρωττοπουζοκυπραίοι γιατί διαμαρτύρονται για συνενώσεις δήμων; Για να πληρώνουν περισσότερους φόρους; Δεν διαμαρτυρήθηκαν για τόσα που συμβαίνουν στην κοινωνία. Τους οδήγησαν στην φτώχεια και την ανέχεια και δεν έκαναν συγκεντρώσεις- διαμαρτυρίας και θα πραγματοποιήσουν γιατί το χωριό τους δεν θα λέγεται Δήμος; Αυτό λέγεται άππωμα του χωρκάτη και καλά είναι να το αποκηρύξουν και να ασχοληθούν με τόσα άλλα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία…

• Καλά ότι ως κράτος και φορολογούμενοι πολίτες πληρώσαμε πρόσφατα αρκετά εκατομμύρια για να αποπληρωθούν δάνεια των Δήμων που ήταν εγγυητής το κράτος το ξέρατε; Ότι οι Δήμοι χρωστούν πέραν των 600 εκατομμυρίων ευρώ σας το είπαν όλοι αυτοί που βγάζουν πύρινους λόγους και καλούν σε επαναστάσεις τους δημότες γιατί δεν θα ονομάζονται δήμαρχοι αλλά μουχτάρηδες ή έστω κοινοτάρχες;

• Ναι ρε δεν χρειαζόμαστε τόσους Δήμους. Ποιοι είμαστε δηλαδή και θα διατηρούμε τέτοιου είδους μοντέλα τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπάρχουν σε κανένα μέρος του κόσμου; Ο πληθυσμός των δήμων μας αντιστοιχεί με όσους διαμένουν σε μια μικρή πολυκατοικία μεγαλούπολης και μάλιστα που δεν έχει καν θυρωρό. Έλεος δηλαδή με αυτή την μεγαλομανία που μας διακατέχει ως λαό. Αυτό το άππωμα μας κατέστρεψε και πάλι δεν προσγειωνόμαστε με μοναδική έγνοια την ικανοποίηση του παθολογικού εγώ και του σόου σε όλα τα μέτωπα.

• Όσον αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών που τρέχει την μεταρρύθμιση ελπίζουμε να έχει πλάνα που να είναι προσαρμοσμένα στην κυπριακή πραγματικότητα και να μην οδηγηθούμε σε νέα μορφώματα που θα ταλαιπωρούν τους πολίτες και θα πληρώνουν χωρίς εξυπηρετήσεις. Κυρίως ο Κωνσταντίνος Πετρίδης να μην υποκύψει στα κόμματα που θέλουν να προστατεύσουν τα προπύργια τους και τους Δημάρχους που τους μαζεύουν ψήφους. Ε, δεν είναι και λίγο να έχεις τους καταλόγους των Δημοτών και τα ρουσφέτια που έγιναν στον καθένα. Μην χαθούν και οι σίγουροι ψήφοι.

• Αν δεν το πήραν χαμπάρι οι βουλευτές και τα κόμματα παίρνουν τις τελευταίες τους ευκαιρίες για να διασώσουν ότι σώζεται από την πολιτική τους αξιοπιστία. Να προωθήσουν το ΓΕΣΥ και να ψηφίσουν την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Διαφορετικά θα γραφτούν στην ιστορία ως οι εκπρόσωποι του λαού που συνετέλεσαν στην καταστροφή και την οπισθοδρόμηση.