Αναστασιάδης: Το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί - Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκοπιμότητα

Αναστασιάδης: Το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί - Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκοπιμότητα

Κάθετος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - πώς σχολιάζει τις κινήσεις των Γιατρών

Το ΓΕΣΥ θα εφαρμοστεί με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης: Εντός ημερών η απάντηση των δημόσιων γιατρών στα συμβόλαια του ΟΚΥΠΥ

Προσερχόμενος σε εκδήλωση, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν θα εφαρμοστεί τελικά το ΓΕΣΥ και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι ιατροί ετοιμάζονται να πουν ένα μεγάλο «όχι», είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάζω το τι εσείς υποθέτετε.

Διαβάστε επίσης: Kαταθέτει στοιχεία στο Υπουργικό για τον Νίκολσον ο Υπουργός Υγείας

Το Γενικό Σχέδιο Υγείας και βεβαίως θα εφαρμοστεί με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, τις προτάσεις που υποβάλαμε, αλλά και την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε σε κανένα το κεκτημένο του κυπριακού λαού, ένα κοινωνικό μέτρο που κατακτήθηκε και αξίζει να προσφέρεται στον κυπριακό λαό, να θυσιαστεί στον βωμό της όποιας σκοπιμότητας».

Δείτε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση του Γενικού Ελεγκτή να εξεταστεί το θέμα ασυμβίβαστου για τον διορισμό Νίκολσον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «κρίνετε από μόνοι σας».

ΠΙΣ - Συνεδριάζει - Μέχρι αργά προβλέπεται... 
Μακρά προβλέπεται η αποψινή συνεδρία του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ), το οποίο θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα των δυο συσκέψεων, που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ).

Σύμφωνα με τη Γραμματέα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Αναστασία Συμεού, η συνεδρία άρχισε στις 19:30, αντί στις 18:30, όπως νωρίτερα είχε μεταδοθεί, και κατά τη διάρκεια της θα ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του ΠΙΣ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κ. Συμεού, η συνεδρία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα και σε αυτήν θα ανταλλαγούν απόψεις, θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων στο Προεδρικό και θα ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία και τα επόμενα βήματα του ΠΙΣ.