ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Οι εύστοχες βολές της βδομάδας και οι πληγωμένοι…

Περιληπτικά και συνοπτικά όσα κατέγραψε η στήλη την βδομάδα που διανύσαμε. Θα σας παραθέτουμε αποσπάσματα της στήλης για να παίρνετε μια γεύση τι προσφέρουμε στους πελάτες μας.

Τελικά δεν είναι ο ελέφαντας το πιο παχύδερμο ζώο. Ανακαλύφθηκε ότι είναι ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

Αερίζουν για την οικονομία και η ελεύθερης βοσκής πολίτες

• Ερίζουν μας είπαν οι πολιτικές δυνάμεις για τα αίτια της κατάρρευσης της οικονομίας . Εμάς πάντως μας φάνηκε ότι απλώς… αερίζουν. Και ο Περδίκης; Α, μα αυτός βομβαρδίζει με δηλητηριώδη αέρια. Θα πρέπει όμως να ξέρουν ότι οι τα θύματα της οικονομικής τραγωδίας ,αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ψυχικά τραυματισμένοι Κύπριοι μοιάζουν με ηφαίστειο που ξυπνά. Προς το παρόν είναι ανενεργό και ροχαλίζει (ας μας επιτρέψουν τον αδόκιμο όρο οι γεωλόγοι)

• Πάντως τον αέρα της αλλαγής τον νοιώσαμε. Κι εκεί που πετούσαμε ψηλά στον αέρα της αλλαγής πάθαμε αποσυμπίεση. Και χάθηκαν και οι μάσκες οξυγόνου Αναστασιάδη μου.

• Αν ήταν προπονητής ομάδας ο Νικόλας Παπαδόπουλος η ομάδα θα είχε προβλήματα. Αφού θα είχε τους καλύτερους παίκτες στο πάγκο και θα έβαζε ενδεκάδα όσους είναι επιρρεπείς στα αυτογκόλ (διάβαζε ψηφοδέλτιο για Ευρωεκλογές) .

• Εμπρός όλοι στο δρόμο που χάραξε η υπόλοιπη Ευρώπη . Για να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι η εποχή του μαντρίσματος εξέπνευσε. Αφού άφησαν τ’ αρνιά και ξέφυγαν από τις μάντρες τώρα πια έγιναν ελεύθερης βοσκής.

• Δηλαδή αν το ΑΚΕΛ πάρει στις ευρωεκλογές 20 % θα είναι επιτυχία και θα πανηγυρίσει πάλι ο Κυπριανού ; Μπορεί, αφού τον πιστεύουν. Να έχει το κόμμα 35%, να πέφτει στο 28%, να κατρακυλάει και να θεωρείται επιτυχία.

• *Πέρασε ήδη ορισμένα χρόνια και κάτι ψιλά και κανένας κατατρεγμένος από τις ερινύες γιατί κατάστρεψε τον τόπο, οδήγησε τους Κυπρίους στην φτώχεια και την ανέχεια δεν αυτοκτόνησε. Τελικά δεν είναι ο ελέφαντας το πιο παχύδερμο ζώο. Ανακαλύφθηκε ότι είναι ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ.

• Άου, άου πονώ….φωνάζουν οι εγκληματίες της οικονομικής τραγωδίας. Κάτι λέει ο Γενικός Εισαγγελέας: Είδατε που έφθασε το μαχαίρι στο κόκαλο και μάλιστα το έσπασε; Παναγία μου αυτά τ’ αρθριτικά μου, όταν αλλάζει ο καιρός απαντούν οι ένοχοι τραπεζίτες και οι πολιτικοί. Το μαχαίρι είναι στο θηκάρι.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο «αυτοπυρπολισμός» της γυρολόγου Θεοχάρους για χατίρι του Νικόλα που σφάζει τον μόσχο τον …παρανοϊκό

Συλλούρης, Γιωργάλλας, Αντιπρόεδροι, Πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης, Γ. Γρ. Ευρωαγροτικού και αρκετά άλλα στελέχη μάλλον δεν ψηφίζουν Θεοχάρους

Ο μέγιστος Χάρυ Κλυν σε κάποιο από τα άσματα του μιλούσε για τον φευγάτο Έλληνα. Όπως περιέγραφε γλαφυρά ο αείμνηστος τραγουδοποιός, ο Έλληνας τρελαίνεται να πάει κάπου. Όταν πάει στον προορισμό του κλαίει και θέλει να επιστρέψει. Και μόλις επιστρέψει κλαίει γιατί θέλει να ξαναφύγει…

Κάπως έτσι και η Ελενάρα (όπως την χαρακτήρισε προ αμνημονεύτων ετών η στήλη και υιοθέτησε και η ίδια) που και πάλι έκλαψε για να επιστρέψει στο ΔΗΚΟ από το οποίο έφυγε το 1998, πυροβολώντας. Τελικά τα κόμματα και οι πολιτικοί μας είναι όπως ένα παιχνίδι επιτραπέζιας αντισφαίρισης ( πινγκ- πονγκ το λένε οι νεοέλληνες). Φεύγουν , έρχονται, αλλάζουν κόμματα, πολιτικές , θέσεις λες και δεν συμβαίνει τίποτε. Λες και χτυπήθηκε η μπαλίτσα του πινγκ- πονγκ και κερδήθηκε ή χάθηκε ο πόντος. Και όσα έλεγαν πριν εναντίον των αντιπάλων τους ωσάν να μην ειπώθηκαν ποτέ και μάλιστα καλούν και τους υπόλοιπους κατοίκους του Κυπριστάν να υποστούν επιλεκτική αμνησία.

• Πέστε μου σε ποιο μέρος του κόσμου, πλην της Σουαζιλάνδης, ο αρχηγός ενός κόμματος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος. Όπως να λέμε ο Φούλης να κατέλθει υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ή ο Τσίπρας να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Γίνονται τέτοιου είδους προσμίξεις για να μην χρησιμοποιήσουμε σκληρότερη έκφραση ; Και το κάνουν λες και δεν απευθύνονται σε νουνεχείς πολίτες που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους, αλλά σε πειθήνια όργανα.

• Και καλά η Ελενάρα είδε φως και μπήκε. Αλλά κι εσύ Πρίγκιπα Νικόλα που πας και έχει αγκάθια; Τι θα σου προσφέρει δηλαδή η Ελενάρα; Την ταμπέλα ενός κόμματος; Πάντως ψηφοφόρους λιγάκι δύσκολο εκτός από τους Σελινόπουλο και Παλλήκαρο που έμειναν πιστοί στην Αλληλεγγύη. Γιατί να ξέρεις Συλλούρης, Γιωργάλλας, Αντιπρόεδροι, Πρόεδρος της γυναικείας οργάνωσης, Ευρωαγροτικός και αρκετά άλλα στελέχη δεν ψηφίζουν Θεοχάρους και μάλλον θα μετακομίσουν την ψήφο τους.

• Άντε και να δεχθούμε ότι θα σου φέρει προσωπικές ψήφους η Ελενάρα. Καλά δεν μέτρησες τις εσωκομματικές αντιδράσεις και την απογοήτευση που προκαλείτε εσύ και οι επιτελείς- αυλικοί σου στους ΔΗΚΟικούς, που διαβλέπουν ότι το κόμμα τιμάει τους αντάρτες και όσους αναδεικνύονται μέσω άλλων κομμάτων και αφού κάνουν το κέφι τους αλλού έρχονται να ξαποστάσουν στο κόμμα τους;

 

Τα δασκαλούθκια- συνδικαλιστές και ο λεωφορειατζής που την Σκάλα κυβερνούν και οι Υπουργοί…παρακολουθούν

Την Κυριακή το βράδυ μεταξύ ζιβανίας και σούβλας αποφάσισε ότι την επομένη δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία

• Απολογούμαι αλλά δεν θα προσβάλω ξανά τους Τανζανούς και Ουγκανδανούς αδελφούς , αφού το Κυπριστάν απέδειξε ότι τους ξεπέρασε κατά παρασάγγας. Προφανώς σε Τανζανία και Ουγκάντα – έστω και με λίγη περισσότερη σκληρότητα από ότι ενδείκνυται- υπάρχουν ορισμένα αυτονόητα πράγματα που δεν χρειάζεται κάποιος να τα διευκρινίσει, ούτε καν να τα διεκδικήσει. Ε, μα στο Κυπριστάν πάνε να μας τρελάνουν και κυρίως τα κόμματα που αντί να στιγματίζουν τέτοιες συμπεριφορές , απλώς σιωπούν και κρύβονται…

• Η δε Κυβέρνηση που πρέπει ενίοτε να δείξει πυγμή και να εφαρμόσει την πολιτική της ώστε να κριθεί από τους πολίτες, αφήνει άλλους να κάνουν πολιτική, ελέω προφανώς αδυναμίας και κυρίως των πελατειακών σχέσεων. Αλλά και οι διάφορες επαγγελματικές ομάδες βλέπουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και δεν αντιδρούν στους παραλογισμούς των συνδικαλιστικών οργάνων τους, αλλά τους αφήνουν ανεξέλεγκτους με αποτέλεσμα να τους προσβάλλουν ως επιστήμονες και ενίοτε ως σώφρονες πολίτες ενός κράτους που οι ίδιοι έχουν απαιτήσεις να είναι τέλειο , αλλά να μην αγγίζει τον δικό τους τομέα.

• Κι ερχόμαστε στους συνδικαλιστές – εκπαιδευτικούς της ΠΟΕΔ που όπως προαναφέραμε προσβλήθηκαν από το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ και πάση θυσία θέλουν να εμφανίζονται στα κανάλια. Σε όλα τα θέματα αντιδρούν και μάλιστα απέκτησαν και το ύφος των καρδιναλίων. Που ξανακούστηκε δηλαδή , σε ποια χώρα πολιτισμένη του κόσμου- κυρίως απευθύνομαι στους δασκάλους- να επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει μια πολιτική, που δεν είναι καν παιδαγωγική και αφορά την εφαρμογή της κάρτας εισόδου – εξόδου στα σχολεία και να το απαγορεύει η ΠΟΕΔ!!! Όπως να μπαίνει στην τάξη σας κάποιος και να σας υποδεικνύει πώς να κάνετε το μάθημα αγαπητοί μου δάσκαλοι.

• Μάλιστα με εγκύκλιο λέει που εξέδωσε η ΠΟΕΔ καλεί τις Διευθύνσεις των σχολείων να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του μέτρου μέχρι να εκδώσουν νέες οδηγίες οι συνδικαλιστές. Ουάου! Μα καταλαβαίνετε δηλαδή τι λένε τα δασκαλούθκια – συνδικαλιστές; Να εφαρμόζουν πολιτική όπως θέλουν, όποτε γουστάρουν και όπως τους αρέσει. Κι όταν χαρακτηρίσαμε τον Φίλιο και τον Χαρούλη σκιώδεις υπουργούς παιδείας αντέδρασαν. Καλά δεν έχετε μέτρο στις διεκδικήσεις σας; Δεν μπαίνει φραγμός μπροστά σας;

 

Περαιτέρω αύξηση 2-3% στις εισφορές για ΓΕΣΥ ώστε να ικανοποιηθούν οι γιατροί

Τα αιτήματα των γιατρών , το οποίο είναι το εξής ένα. ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ.Οι σύγχρονοι θεοί( γιατροί) θέλουν αρκετό χρήμα για να ικανοποιήσουν τις πολλαπλές τους ανάγκες

• Τρέξε Ιπποκράτη και αυτοί έγιναν αδίστακτοι επιχειρηματίες και ανήγαγαν το λειτούργημα σε βαριά βιομηχανία. Ε, ναι ρε όλα είναι μπίζνες. Έμαθαν οι άνθρωποι να ζουν στην χλιδή, με τα εκατομμύρια τους και ας ταλαιπωρούνται οι άλλοι να μαζέψουν χρήματα για να βρουν την υγειά τους. Εξάλλου δεν νοιώθουν σαν θεοί επί της γης και μας κάνουν χάρη που ασχολούνται και ζουν μαζί μας; Εντάξει μπορεί ο Χριστός να μην ήθελε χρήματα , αλλά τώρα άλλαξαν οι καιροί. Οι σύγχρονοι θεοί θέλουν αρκετό χρήμα για να ικανοποιήσουν τις πολλαπλές τους ανάγκες και να κινούνται με πολυτελή αυτοκίνητα. Για να κλείσουμε το θέμα με τους θεούς φαντάζομαι ότι γνωρίζουν εκ των έσω ότι υπάρχει και η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ εκεί όπου δεν χωρούν οι δικολαβισμοί και η παράθεση επιχειρημάτων προς αλλοίωση της οποιασδήποτε εικόνας δημιουργείται στην κοινή γνώμη.

• Λοιπόν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γιατρών, το οποίο είναι το εξής ένα. ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ. Ρίχθηκε λοιπόν στο τραπέζι και φαίνεται να υιοθετείται η αύξηση των εισφορών που θα καταβάλουν οι πολίτες ώστε να ικανοποιηθούν οι γιατροί. Και φαίνεται ότι βρήκε πρόσφορο έδαφος μια αύξηση που θα κυμαίνεται στο 2-3%. Δηλαδή από την 1η του Μάρτη 2019 όταν θα εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ αντί 1.7% που θα πλήρωναν οι πολίτες να γίνει 3.7- 4.7% και τον Μάρτη του 2020 αντί 2.65% να συνεισφέρουν 4.65- 5.65% και ανάλογα οι εργοδότες από 2.9% στο 5-6% και το κράτος από 4.55% στο 7-8%. Η άλλη υπαλλακτική λύση είναι να τροποποιηθεί ο νόμος και από μονοασφαλιστικό να γίνει πολυασφαλιστικό το σύστημα , όπερ μεθερμηνευόμενο να μπουν στο παιχνίδι και οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι γιατροί να τα παίρνουν και από αυτούς.

• Κι επειδή το κατεστημένο θα ενεργήσει και θα πιεστεί από τους ιατρούς και τα παρεμφερή κυκλώματα, θα αποδεχθεί το αίτημα τους και όλοι οι μακάκες θα πληρώνουν για να μην χαλάσει η πολυτελής ζωή των ιατρών και των οικογενειών τους. Οι υπόλοιποι αν θέλουν να πεθάνουν βασανισμένοι δεν είναι πρόβλημα των γιατρών. Εξάλλου χάρη μας κάνουν οι θεοί που διαβιούν μαζί μας και ενίοτε ασχολούνται με εμάς για να τα πάρουν χοντρά.

 

Ο πληθυσμός των δήμων μας αντιστοιχεί με όσους διαμένουν σε μια μικρή πολυκατοικία μεγαλούπολης και μάλιστα που δεν έχει καν θυρωρό

Τα χρέη των Δήμων και το άππωμα του χωρκάτη

• Βέβαια. Να μην περπατάνε στους δρόμους και να τους φωνάζουν Δημάρχους και να κορδώνουν; Και η σύζυγος τους να πηγαίνει σε απογευματινά τσάγια με το μαλλί του κομμωτηρίου και να την υποδέχονται όλες οι γυναίκες του χωριού με προσφωνήσεις και επιδαψιλεύσεις, καθότι είναι γνωστό ότι είμαστε λαός επιρρεπής στις επικύψεις…Να μην κάθονται και να δίνουν οδηγίες και να έχουν υφισταμένους και δούλους; Αλλοίμονο δηλαδή τέτοιας εμβέλειας προσωπικότητες να μην διοικούν από τα πολυτελή τους γραφεία και να αναπτύσσεται ο ναρκισσισμός και η εγωπάθεια. Προς Θεού δηλαδή… Α, πα, πα θα χάσει η ανθρωπότητα αν δεν έχουμε τόσους πολλούς Δημάρχους.

• Και καλά αυτοί να ικανοποιήσουν τον ναρκισσισμό τους , αλλά και οι δημότες και λοιποί Ευρωττοπουζοκυπραίοι γιατί διαμαρτύρονται για συνενώσεις δήμων; Για να πληρώνουν περισσότερους φόρους; Δεν διαμαρτυρήθηκαν για τόσα που συμβαίνουν στην κοινωνία. Τους οδήγησαν στην φτώχεια και την ανέχεια και δεν έκαναν συγκεντρώσεις- διαμαρτυρίας και θα πραγματοποιήσουν γιατί το χωριό τους δεν θα λέγεται Δήμος; Αυτό λέγεται άππωμα του χωρκάτη και καλά είναι να το αποκηρύξουν και να ασχοληθούν με τόσα άλλα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία…

• Καλά ότι ως κράτος και φορολογούμενοι πολίτες πληρώσαμε πρόσφατα αρκετά εκατομμύρια για να αποπληρωθούν δάνεια των Δήμων που ήταν εγγυητής το κράτος το ξέρατε; Ότι οι Δήμοι χρωστούν πέραν των 600 εκατομμυρίων ευρώ σας το είπαν όλοι αυτοί που βγάζουν πύρινους λόγους και καλούν σε επαναστάσεις τους δημότες γιατί δεν θα ονομάζονται δήμαρχοι αλλά μουχτάρηδες ή έστω κοινοτάρχες;

• Ναι ρε δεν χρειαζόμαστε τόσους Δήμους. Ποιοι είμαστε δηλαδή και θα διατηρούμε τέτοιου είδους μοντέλα τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπάρχουν σε κανένα μέρος του κόσμου; Ο πληθυσμός των δήμων μας αντιστοιχεί με όσους διαμένουν σε μια μικρή πολυκατοικία μεγαλούπολης και μάλιστα που δεν έχει καν θυρωρό. Έλεος δηλαδή με αυτή την μεγαλομανία που μας διακατέχει ως λαό. Αυτό το άππωμα μας κατέστρεψε και πάλι δεν προσγειωνόμαστε με μοναδική έγνοια την ικανοποίηση του παθολογικού εγώ και του σόου σε όλα τα μέτωπα.

• Όσον αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών που τρέχει την μεταρρύθμιση ελπίζουμε να έχει πλάνα που να είναι προσαρμοσμένα στην κυπριακή πραγματικότητα και να μην οδηγηθούμε σε νέα μορφώματα που θα ταλαιπωρούν τους πολίτες και θα πληρώνουν χωρίς εξυπηρετήσεις. Κυρίως ο Κωνσταντίνος Πετρίδης να μην υποκύψει στα κόμματα που θέλουν να προστατεύσουν τα προπύργια τους και τους Δημάρχους που τους μαζεύουν ψήφους. Ε, δεν είναι και λίγο να έχεις τους καταλόγους των Δημοτών και τα ρουσφέτια που έγιναν στον καθένα. Μην χαθούν και οι σίγουροι ψήφοι.