Παρέλαβε υπόμνημα από εργαζομένους ΟΣΥΠΑ ο ΠτΔ - Σύσκεψη τη Δευτέρα

Παρέλαβε υπόμνημα από εργαζομένους ΟΣΥΠΑ ο ΠτΔ - Σύσκεψη τη Δευτέρα

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΥΠΑ καλούν τον ΠτΔ να εξεύρει άμεσα μια λύση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε απόψε υπόμνημα των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ, στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Πάφο, όπου τέλεσε τα εγκαίνια του Πολυχώρου «Αττικόν».

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση του ΠτΔ ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ

Στο περιθώριο των εγκαινίων, εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος τους ανέφερε ότι «τη Δευτέρα θα έχω συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό, και με τον Γενικό Διευθυντή, για να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διάλογος με τους μετόχους της εταιρείας, με την ελπίδα ότι θα εξευρεθεί ένας τρόπος κάλυψης κάποιων υπερπληρωμών, χωρίς να καθορίζω το ποσό».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στο υπόμνημα τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της μη καταβολής του μισθού τους λόγω των διαφορών μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και της Εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν μέσω του υπομνήματος τους, από το έτος 2016 η μισθοδοσία καταβάλλεται δέκα με δεκαπέντε μέρες καθυστερημένα. Το ίδιο ισχύει, όπως αναφέρουν και για τον 13ο μισθό αλλά και για τις ετήσιες άδειες.

Προσθέτουν μάλιστα πως την όλη ταλαιπωρία έρχεται να συμπληρώσει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που ζούνε, όλα αυτά τα χρόνια, για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται αφού η εταιρεία επικαλείται σαν αιτία των προβλημάτων, τις παράνομες αποκοπές από το Υπουργείο Συγκοινωνιών οι οποίες κορυφώθηκαν με αποτέλεσμα να πληγεί ανεπανόρθωτα η βιωσιμότητα του ΟΣΥΠΑ αφότου το Υπουργείο άρχισε τις αποκοπές προς την Εταιρεία , όπως επικαλείται η διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στο υπόμνημα τους σημειώνουν πως σήμερα παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Δεκέμβριο , ασχέτως των διαβεβαιώσεων που δόθηκαν από το Προεδρικό τη Βουλή και το Υπουργείο ένα μήνα πριν, και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον 250 και πλέον εργαζομένων στην Εταιρεία.

Καλούν τέλος τον ΠτΔ όπως εξεύρει άμεσα μια λύση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών, καθώς και τη διασφάλιση της εργασίας μέχρι το τέλος της σύμβασης για να δοθεί ένα τέλος και στη δική τους καθημερινή αβεβαιότητα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ