Λιλλήκας σε ΠΙΣ: Ας δημοσιοποιήσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 χρόνων

Λιλλήκας σε ΠΙΣ: Ας δημοσιοποιήσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 χρόνων

Η απάντηση του Γ. Λιλλήκα στον ΠΙΣ

Ας δημοσιοποιήσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων, κάλεσε τον ΠΙΣ ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας ότι έτσι θα μπορούν να κρίνουν οι πολίτες και οι ασθενείς τα πραγματικά κίνητρα του καθενός.

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣ κατά Συμμαχίας Πολιτών: Επικρίσεις για πρόταση νόμου αδειοδότησης νέων γιατρών

«Όζει αυταρχισμού και αλαζονείας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Συμμαχία Πολιτών, σε δήλωσή του ο Γιώργος Λιλλήκας αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΠΙΣ σημειώνοντας ότι «όζει αυταρχισμού και αλαζονείας».

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Ως Συμμαχία Πολιτών, είπε, «δεν παρεμβήκαμε ποτέ στον ρόλο συλλογικών σωμάτων και φορέων. Η ηγεσία και τα σώματα του ΠΙΣ είναι απόλυτα ελεύθεροι να πάρουν όποια απόφαση επιθυμούν, ελεύθερα και δημοκρατικά. Εμείς τη σεβόμαστε έστω και αν διαφωνούμε».

Ο κ. Λιλλήκας συνέχισε λέγοντας ότι "αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ, αναγνωρίζουμε όμως και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα των ασθενών και των πολιτών να έχουν Γενικό Σχέδιο Υγείας». «Δεν θα αφήσουμε μια χούφτα γιατρούς να τους το στερήσουν», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Γ. Λιλλήκας: Κόβει τα χέρια του ΠΙΣ

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας»

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, «μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από την σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ η οποία δημόσια απειλεί και εκβιάζει τους γιατρούς που θέλουν να ενταχθούν στο ΓεΣΥ με παραπομπή στο πειθαρχικό ή με διαγραφή τους».

Υπενθύμισε ακόμη ότι «είναι ο ΠΙΣ που αρνείται τον διάλογο αφού ακύρωσε δυο φορές συνάντηση με την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών και αρνήθηκε να συμμετέχει σε εκδήλωση μας για το ΓεΣΥ, ακριβώς γιατί δεν δέχεται την διαφορετική άποψη».

Ο ΠΙΣ, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, «έπρεπε να γνωρίζει ότι τον όποιο ρόλο απέκτησε ως σώμα και τον έχει σήμερα, του τον έδωσε η Πολιτεία δια μέσου νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχει κάθε δικαίωμα η Πολιτεία και η Βουλή να τροποποιήσουν τον νόμο».

«Η ηγεσία του ΠΙΣ ισχυρίζεται ότι αντιμάχεται το ΓεΣΥ για χάριν των ασθενών. Ας παραδεχθεί ότι το κάνει καθαρά για προσωπικά οικονομικά συμφέροντα», είπε. Όποιος, πρόσθεσε, «δεν ικανοποιείται με τις εκατό ή διακόσιες χιλιάδες ευρώ που μπορεί να κερδίσει ετησίως μέσα από το ΓεΣΥ ας μείνει εκτός του συστήματος».

Ως Συμμαχία Πολιτών, συνέχισε, «είμαστε σίγουροι ότι η πλειοψηφία των γιατρών θα ακούσουν τη συνείδηση τους και θα κλείσουν τα αφτιά τους στη σημερινή ηγεσία του ΠΙΣ».

«Για να διαφανεί ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που υποσκάπτουν το ΓεΣΥ, αν είναι η έγνοια τους για τους ασθενείς ή έγνοια τους είναι τα χρήματα, έχω μια πρόκληση για την ηγεσία του ΠΙΣ. Μια πρόκληση που υπηρετεί την αλήθεια και τη διαφάνεια που είναι αρχή της δημοκρατίας», είπε.

«Ας δημοσιοποιήσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις των τελευταίων πέντε χρόνων. Έτσι θα μπορούν να κρίνουν οι πολίτες και οι ασθενείς τα πραγματικά κίνητρα του καθενός μας», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ