Τα «μαζεύει» τώρα η Ελένη

Τα «μαζεύει» τώρα η Ελένη

Η απάντηση της Ελένης Σταύρου για το ''Ελλάδα - Κύπρος - Ένωση'' μετά τον σάλο

 Με εύσχημο τρόπο η Βουλευτής του ΔΗΣΥ και υποψήφια Ευρωβουλευτής Ελένη Σταύρου «μάζεψε» την χθεσινή της ανάρτηση ‘’Ελλάδας - Κύπρος - Ένωση’’. Θυμίζουμε ότι η ανάρτηση έγινε μετά το Τρισάγιο του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή και προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης: Έξω φρενών ΑΚΕΛιστές και άλλοι από την «Ένωση» της Ελένης - Απαντά ο Αβέρωφ

Η κ. Σταύρου επανήλθε λοιπόν μετά τον σάλο και διευκρινίζει ότι ‘’Το όραμα «Ελλάς- Κύπρος- ΕΝΩΣΗ» ενέπνευσε μεν τους Έλληνες της Κύπρου,που «αυτοπροαιρέτως», επί τέσσερα χρόνια, εθυσιάζοντο, αλλά δεν αποτελεί πλέον Πολιτικό Στόχο μας’’ αναφέρει ενώ συμπληρώνει ότι ‘’Η Προστασία και Διασφάλιση της Κρατικής Οντότητας της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας, με τα αναπόσπαστα Θεσμικά πλεονεκτήματα της, αποτελούν τον Πρώτιστο Στόχο μας. Εγώ, δε, προσωπικά,είμαι σταθερός και εμφαντικός εκφραστής αυτής της Πάγιας Εθνικής Πολιτικής’’.

Η ανάρτηση της:

Η χθεσινή μου ανάρτηση στο Facebook έγινε την ώρα του Τρισάγιου, πάνω από τον Τάφο του Στρατηγού ΔΙΓΕΝΗ, του Ηγέτη του Μέγιστου Εθνικού Επους στην Ιστορία του Ελληνισμού στην Κύπρο.Το όραμα «Ελλάς- Κύπρος- ΕΝΩΣΗ» ενέπνευσε μεν τους Έλληνες της Κύπρου,που «αυτοπροαιρέτως», επί τέσσερα χρόνια, εθυσιάζοντο, αλλά δεν αποτελεί πλέον Πολιτικό Στόχο μας. Η Προστασία και Διασφάλιση της Κρατικής Οντότητας της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας, με τα αναπόσπαστα Θεσμικά πλεονεκτήματα της, αποτελούν τον Πρώτιστο Στόχο μας. Εγώ, δε, προσωπικά,είμαι σταθερός και εμφαντικός εκφραστής αυτής της Πάγιας Εθνικής Πολιτικής.Παράλληλα, όμως, η ευχή «Αιωνία η Μνήμη των ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωϊκώς πεσόντων» εθνικών ειδώλων, πρέπει να συνοδεύεται, με τη Μνήμη και του Αρχηγού τους και με το σκοπό για τον οποίο εθυσιάσθηκαν. Η σπουδαιότητα της κοινής διαχρονικής πορείας μας με την Ελλάδα,επιβεβαιώνεται και επί των ημερών μας, με τις «Τριμερείς Συμφωνίες Συνεργασίας» μας με όλες τις Χώρες της περιοχής και με την αυριανή διάσκεψη Κορυφής στη Λευκωσία, των Επτά Ευρωπαϊκών Χωρών της Μεσογείου.

 

Την δική του απάντηση για το θέμα θυμίζουμε έδωσε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Δείτε εδώ σχετικά.