Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων στέλνει μήνυμα στους Τ/κ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων στέλνει μήνυμα στους Τ/κ

Απαίτηση να εφαρμοστεί ο Νόμος για ΓεΣΥ

Ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων γιατί προβλέπει ότι τα έσοδα δεν δαπανώνται για το σημερινό ευ ζην, αλλά επενδύονται για το μέλλον, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.

Αυτό, είπε, είναι ένα μήνυμα και προς Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, ότι αν συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού, αυτά τα έσοδα θα ανήκουν στο σύνολο του λαού μας Ε/κ, Τ/κ, Μαρωνίτες και Αρμένιους. Αλλά και σήμερα, συμπλήρωσε και χωρίς το Κυπριακό να είναι επιλυμένο, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποτελείται μόνο από τους Ε/κ, αφού το Σύνταγμα του 60’ καθορίζει ποιοι είναι οι Κύπριοι πολίτες.

«Άρα ας συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού για να έχουμε τα κοινά οφέλη και το κοινό μέλλον», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη Αρχηγών: Αποφασιστικότητα για ΓεΣΥ, επισπεύδεται το Ταμείο Υδρογονανθράκων

ΓεΣΥ

Αναφορικά με το ΓΕΣΥ εξέφρασε τη θέση του ΔΗΣΥ ότι πρόκειται για την πιο σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση που έγινε ή θα γίνει ποτέ στον τόπο και αποσκοπεί να δοθεί το δικαίωμα στον κάθε ασθενή πλούσιο ή φτωχό, αστό, εργάτη ή αγρότη να επιλέξει τον γιατρό και το νοσηλευτήριο της προτίμησής του.

Για αυτό, είπε, «απαιτούμε, ως κόμμα, από τον ΟΑΥ και τον ΟκΥΠΥ, να εφαρμόσει αυτά που ψηφίσαμε ως Βουλή, αλλά να δώσει την ουσιαστική επιλογή σε αυτόν τον Κύπριο φορολογούμενο που θα αρχίσει να πληρώνει από την 1η του Μάρτη, ότι από τη στιγμή που πληρώνει θα έχει τις επιλογές που η νομοθεσία προβλέπει αλλά και ο πολιτικός κόσμος έχει υποσχεθεί».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Δικαιοσύνη

Για το θέμα της δικαιοσύνης, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την άποψη ότι η χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν η σωστή και ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της δικαιοσύνης στο τόπο. Πρόσθεσε ότι ο κώδικας όπως έχει ανακοινωθεί, επιλύει τα προβλήματα που είχαν αναδειχθεί από τον δημόσιοι διάλογο τις προηγούμενες εβδομάδες. Είπε επίσης ότι χρειάζεται να συνεργαστούν όλοι για τη μεταρρύθμιση στο θέμα της δικαιοσύνης και πρέπει να εμπλακούν και το Ανώτατο Δικαστήριο και ο Γενικός Εισαγγελέας και οι νομοθέτες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ