Πυρ και μανία οι Αντιστασιακοί με την Σταύρου για τον Γρίβα - Τι ζητούν

Πυρ και μανία οι Αντιστασιακοί με την Σταύρου για τον Γρίβα - Τι ζητούν

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου

Τις παρεμβάσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ αλλά και του Προέδρου της Βουλής ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών με αφορμή ανάρτηση σε ΜΚΔ της Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένης Σταύρου για τον Γρίβα, μετά το ετήσιο μνημόσυνο του την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Νέα τροπή: Ιατρική αμέλεια εξετάζει η Αστυνομία για το θάνατο 20μηνου παιδιού από Γρίπη Α'

Σε ανακοίνωση με αφορμή και εκδήλωση χθες βράδυ, αφιερωμένη στην αντίσταση και στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως "ο ολετήρας της Κύπρου, Γρίβας, τον οποίο υμνεί η κ. Σταύρου και πολλά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και του Συναγερμού, είναι ο άνθρωπος ο οποίος ίδρυσε το 1971 την παράνομη οργάνωση ΕΟΚΑ Β΄ με σκοπό την εκτροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης Μακαρίου και την ένωση με την Ελλάδα".

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η Ιστορία, προστίθεται, δεν παραγράφεται "όσο ξεδιάντροπα και αν προσπαθούν άτομα όπως την κα. Σταύρου. Ο Γρίβας, ο Σύρος και πολλοί άλλοι προδότες πραξικοπηματίες έχουν μείνει στην ιστορία για αυτό που πραγματικά είναι. Προδότες και κοινοί εγκληματίες". Ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του παραθέτει και στοιχεία του πορίσματος της κυπριακής βουλής στα οποία τεκμηριώνεται πέραν κάθε αμφισβήτησης "ο ρόλος του Γρίβα και των υπολοίπων στα διχοτομικά σχέδια, τις δολοφονίες και την   προδοσία της Κύπρου".

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Αριστοφάνης Γεωργίου, πρώην μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου και ο Κώστας Γενάρης, δημοσιογράφος/ερευνητής , ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τάσος Σάββα.

Πηγή: ΚΥΠΕ