Κατεχόμενα: Παρεμπόδισαν την Συνδικαλιστική Πλατφόρμα να δώσει επιστολή στον Τσαβούσογλου

Κατεχόμενα: Παρεμπόδισαν την Συνδικαλιστική Πλατφόρμα να δώσει επιστολή στον Τσαβούσογλου

Θα του στείλουν την επιστολή ταχυδρομικώς

Τη στήριξή της στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε η Πλατφόρμα Συνδικαλιστικών οργανώσεων στα κατεχόμενα. Η Πλατφόρμα μετέβη στην παράνομη πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα για να παραδώσουν επιστολή προς τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά παρεμποδίστηκαν από την "αστυνομία" να περάσουν.

Η Πλατφόρμα συγκεντρώθηκε μπροστά στην "προεδρία" όπου διάβασαν την επιστολή προς τον Τσαβούσογλου για τις δηλώσεις του που έκανε πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα. Ανέφεραν ότι η μόνη λύση είναι η ομοσπονδία, βάσει της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι κατέστησαν όμηροι λόγω της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ.

Παράλληλα η πλατφόρμα είπε μια λύση δύο κρατών είναι ενάντια στη συνθήκη εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ψηφίσματα του ΟΗΕ και ότι τέτοιες προτάσεις θα σκοτώσουν τα δικαιώματα των Τ/κ από το 1960.

Η πλατφόρμα θα πάρει την παρεμπόδισή της από την "αστυνομία" στο "δικαστήριο" και η επιστολή προς Τσαβούσογλου, όπως αναφέρθηκε, θα σταλεί με το ταχυδρομείο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ