Υπ. Εξωτερικών: Στο Μόναχο σήμερα για Διάσκεψη για την Ασφάλεια

Υπ. Εξωτερικών: Στο Μόναχο σήμερα για Διάσκεψη για την Ασφάλεια

Ποια τα θέματα της διάσκεψης

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στο Μόναχο για να συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΣΥ: Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές

Στη Διάσκεψη του Μονάχου, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1963, συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων, και εμπειρογνώμονες, αναλυτές και ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και διεθνούς συνεργασίας.

Θέματα

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη φετινή διάσκεψη είναι οι προκλήσεις και οι προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η διατλαντική συνεργασία, οι επιπτώσεις της αναβίωσης του ανταγωνιστικού κλίματος στις διεθνείς σχέσεις, η συνεργασία στον τομέα της άμυνας, ο έλεγχος των εξοπλισμών, και η διασύνδεση του διεθνούς εμπορίου, των καινοτομιών στον τομέα της τεχνολογίας και της κλιματικής αλλαγής με την παγκόσμια ασφάλεια.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει αριθμό διμερών επαφών και συναντήσεων με ομολόγους του, καθώς και με αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ