Συμπληρώθηκαν οι θέσεις στο ΔΗΣΥ - Αναμονή για τον Αριστίνδην

Συμπληρώθηκαν οι θέσεις στο ΔΗΣΥ  - Αναμονή για τον Αριστίνδην

Οι πέντε που κατέθεσαν υποψηφιότητα - Τι έγινε με τον Πίτρο

Πέντε πρόσωπα κατέθεσαν τελικά την υποψηφιότητα τους για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις Ευρωεκλογές Μαϊου. 

Πρόκειται για τους Λευτέρη Χριστοφόρου, Νίκο Τορναρίτης, Ελένη Σταύρου, Παναγιώτη Σεντώνα και Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου.

Η 6η θέση θα καλυφθεί από τον Αριστίνδην Υποψήφιο του κόμματος.

Λίγο πριν το τέλος της διορίας, πήγε για υποβολή υποψηφιότητας και ο Επαρχ. Γραμματέας ΟΝΕ Πάφου κ. Γιώργος Πίτρος. Τελικά όμως την τελευταία στιγμή δηλώνοντας ότι η νέα γενιά εκπροσωπείται επάξια στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ δεν προχώρησε τελικά σε κατάθεση υποψηφιότητας.

Ο Διευθυντής Διοίκησης ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ότι υποψηφιότητα για τις πέντε διαθέσιμες θέσεις υπέβαλαν ο Ευρωβουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, η βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας και η δικηγόρος και Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου.

Λίγο μετά τις 12.30 προσήλθε στα γραφεία του ΔΗΣΥ και ο Επαρχιακός Γραμματέας ΟΝΕ Πάφου Γιώργος Πίτρος, ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε για να υποβάλει υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές. «Παρόλα αυτά με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι η νέα γενιά εκπροσωπείται επάξια και για αυτό τον λόγο δεν θα προχωρήσω σε υποβολή υποψηφιότητας, έτσι ώστε να μην μπει και το κόμμα σε άλλες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Λυσανδρίδης ανέφερε εξάλλου ότι η 6η θέση στο ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί με πρόσωπο το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα εισηγηθεί ως κατ’ επιλογήν υποψήφιο.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ο Διευθυντής Διοίκησης του ΔΗΣΥ είπε ότι το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, στις 18.00 το απόγευμα για την έγκριση υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί, τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου και την υιοθέτηση πρότασης η οποία θα προωθηθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος για επικύρωση το Σάββατο, 2 Μαρτίου.

Οι υποψήφιοι: