Γι' αυτό αναπέμφθηκε ο νόμος για αυτόματη εγγραφή ψηφοφόρων

Γι' αυτό αναπέμφθηκε ο νόμος για αυτόματη εγγραφή ψηφοφόρων

Αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο νόμος για την αυτόματη εγγραφή των πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους για τις επικείμενες Ευρωεκλογές αναπέμφθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι ως αντισυνταγματικός, αλλά γιατί δεν δίνεται εύλογο χρονικό διάστημα στην κρατική μηχανή ώστε να προετοιμαστεί σωστά το σύστημα, και να είναι βέβαιη η εγκυρότητα της διαδικασίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή.

Σημείωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπέγραψε χθες τη σχετική επιστολή η οποία στάληκε στη Βουλή προς ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ,Περδίκης ήθελαν να γράψουν αυτόματα 80 χιλ τουρκοκύπριους στις εκλογές - Αναπέμπει ο ΠτΔ

Χωρίς να δοθεί χρόνος δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά η διαδικασία και θα είχαμε προβλήματα όσον αφορά την εγκυρότητά της, σημείωσε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας πως για παράδειγμα υπάρχουν πολλά άτομα των οποίων τα στοιχεία δεν είναι καταχωρημένα σωστά στο σύστημα.

Ο νόμος δεν κρίθηκε ως αντισυνταγματικός αλλά ο Πρόεδρος τον ανέπεμψε επικαλούμενος λόγους λειτουργικότητας, αφού δεν υπάρχει χρόνος να προετοιμαστεί σωστά το σύστημα για να είναι βέβαιη η εγκυρότητα της διαδικασίας, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος που ψηφίστηκε την 1η Φεβρουαρίου προνοεί όπως η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για τις Ευρωεκλογές γίνεται αυτόματα με βάση το Αρχείο Πληθυσμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ