Τούρκοι: Στήνουν πολυβολείο στην Δερύνεια - Κατά τα άλλα ήθελαν και πέτυχαν άνοιγμα οδοφράγματος

Τούρκοι: Στήνουν πολυβολείο στην Δερύνεια - Κατά τα άλλα ήθελαν και πέτυχαν άνοιγμα οδοφράγματος

Οι προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος

Με στόχο την αποδόμηση του ρόλου της Ειρηνευτικής Δύναμης, ως έχει σήμερα, και την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος οι κατοχικές δυνάμεις επιχειρούν με προκλητικές ενέργειες να δημιουργήσουν αστάθεια στη γραμμή αντιπαράταξης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Ο Φιλελεύθερος'' επικεντρώνουν τις προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων με σκοπό να θέσουν υπό τον έλεγχο τους όσο το δυνατό περισσότερο έδαφος από τη Νεκρή Ζώνη στήνοντας πολυβολεία στην Δερύνεια, προωθώντας σκοπιές στον Αστρομερίτη ενώ παραβιάζουν συστηματικά το στάτους στην Πύλα με στελέχη του κατοχικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια, επικρατεί ηρεμία

Στο μεταξύ χθες η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στη Λευκωσία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα Στροβίλια. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ουσιαστικά ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο status quo κι ότι ίδιοι τοποθέτησαν εμπόδιο για αποτροπή του λαθρεμπορίου.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι επικρατεί ηρεμία και η κατάσταση είναι σταθερή στην περιοχή των Στροβιλιών, σημειώνοντας επίσης ότι τα ΗΕ θα συνεχίσουν να παρακολουθούν από κοντά το θέμα..