Στη 1η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικών κρατών ο ΠτΔ

Στη 1η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικών κρατών ο ΠτΔ

Στο Σαρμ Ελ Σέϊχ μεταβαίνει αύριο το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο το πρωί για το Σαρμ Ελ Σέιχ, της Αιγύπτου, όπου θα συμμετάσχει στην 1η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Αραβικών κρατών στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, και θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ: Ιδιαίτερος ο ρόλος της Κύπρου στις ευρω-αραβικές σχέσεις

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση αύριο το πρωί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, και τη Δευτέρα το πρωί με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι, καθώς και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.

" Μέσα από αυτές τις διμερείς συναντήσεις και άλλες επαφές προεκτείνεται η στενή συνεργασία, το πλέγμα των τριμερών συνεργασιών και αναδεικνύεται ο ρόλος της Κύπρου ως ενός ευρωπαϊκού πυλώνα σταθερότητας και κράτους που μπορεί να ενισχύσει τις συνθήκες ασφάλειας παίζοντας ένα περιφερειακό ρόλο στην περιοχή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προωθήσει στη Σύνοδο την πρωτοβουλία για να αναλάβει η Κύπρος έναν συντονιστικό ρόλο των πολιτικών και δράσεων των κρατών της περιοχής μας για την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα καταθέσει εισηγήσεις και θέσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται στην Αίγυπτο από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ