«Γαλάζια Πατρίδα»: Προκαλούν με βίντεο για την μεγάλη άσκηση οι Τούρκοι

«Γαλάζια Πατρίδα»: Προκαλούν με βίντεο για την μεγάλη άσκηση οι Τούρκοι

Δηλώσεις υπεράσπισης «Γαλάζιας Πατρίδας» από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας

Σε δηλώσεις περί «υπεράσπισης της Γαλάζιας Πατρίδας» από τις τουρκικές δυνάμεις και μη αποδοχή τελεσιγράφων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ την Τετάρτη ξεκινά η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της χώρας, με αυτή την κωδική ονομασία.

Διαβάστε επίσης: Τούρκος ΥΠΑΜ: Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο και την Κύπρο

«Είναι λίγο μακριά από εδώ όμως κάνουμε κάθε είδους δραστηριότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. Γαλάζια Πατρίδα μας. Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη που ανέφερα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Χουλουσί Ακάρ προετοίμασε επίσης με τις δηλώσεις του και την νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις, λέγοντας ότι «όταν έρθει η ώρα, κατόπιν των οδηγιών του προέδρου μας, αυτά τα σχέδια θα γίνουν πράξη».

Η άσκηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην περίοδο μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου, σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο όρος «Γαλάζια Πατρίδα», παραπέμπει ευθέως στη σχετική φρασεολογία του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για τα 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που περιγράφονται ως «επικράτεια» και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Άγκυρα για μια αεροναυτική άσκηση.

Δείτε σχετικό βίντεο από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: Cnn.gr