Α. Νεοφύτου: Ο διάλογος για το ΓΕΣΥ να γίνεται χωρίς ίντριγκες

Α. Νεοφύτου: Ο διάλογος για το ΓΕΣΥ να γίνεται χωρίς ίντριγκες

Τι δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο διάλογος, χωρίς δημόσιες ίντριγκες απ’ όλους, είναι ο μόνος δρόμος να επιλύσουμε προβλήματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου που χαρακτήρισε, μετά από συνάντηση με την ΠΑΣΥΚΙ, το ΓΕΣΥ ως την μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση.

Διαβάστε επίσης: ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί και ΓΕΣΥ στο πι και φι
 
Γι’ αυτό, συνέχισε, και ο διάλογος μεταξύ ΟΚΥΠΙ και γιατρών του δημοσίου και νοσηλευτών πρέπει να γίνεται χωρίς δημόσιες αντιπαραθέσεις, όπως και ο διάλογος μεταξύ ΟΑΥ και ιδιωτών γιατρών και νοσηλευτηρίων. Είμαστε μια χώρα που κουβαλούμε πολλές εμπειρίες και θεωρώ ότι μαθαίνουμε από τα παθήματα του παρελθόντος, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου. «Διάλογος, σύνεση και συναίνεση είναι τα συστατικά για να ξεπερνιούνται τα προβλήματα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, είπε, έχει αποφασίσει να έχει συναντήσεις με τους οργανωμένους γιατρούς και νοσηλευτές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ξεκινήσαμε με τους οργανωμένους γιατρούς, την ΠΑΣΥΚΙ με τους οποίους είχαν μια πάρα πολύ ουσιαστικά ανταλλαγή απόψεων.

«Το σύστημα υγείας για να έχει ο ασθενής την επιλογή του γιατρού της προτίμησής του είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που οφείλαμε και οφείλουμε στους πολίτες. Και στηρίζουμε αυτή την αρχή. Την ίδια ώρα αναγνωρίζουμε και έχουμε κοινή άποψη με τον ιατρικό κόσμο πως δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα υγείας χωρίς τους γιατρούς».
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου διαβεβαίωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει την εφαρμογή του σχεδίου υγείας που οφείλουμε προς τους πολίτες, και είμαστε – σημείωσε – πολύ συνειδητοποιημένοι, «χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές δεν μπορείς να έχεις σύστημα υγείας, όπως δεν μπορείς να έχεις σύστημα παιδείας χωρίς δασκάλους και καθηγητές».
 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας χαρακτήρισε την συζήτηση πολύ ειλικρινή. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν αρκετά ενημερωμένος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια και δήλωσε ευθαρσώς, είπε ο κ. Κούμας, ότι θα σταθούν στο πλευρό των κυβερνητικών γιατρών ώστε «πραγματικά να θωρακίσουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια, να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για τον εκσυγχρονισμό τους, την αναδιοργάνωση και την ενδυνάμωσή τους ώστε να μπορέσουν να παίξουν το ρόλο που έχει καθορίσει η κοινωνία μας στο πλαίσιο αυτών των σημαντικότατων μεταρρυθμίσεων».
 
Ευχήθηκε δε ότι όλοι θα συνδράμουν σε αυτό που έχουν στόχο, την ποιοτικότερη φροντίδα υγείας προς τον Κύπριο ασθενή.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ