Επίσημη επίσκεψη ΥΠΕΞ Σρι Λάνκα στην Κύπρο, εγκαινιάζεται Προξενείο στη Λευκωσία

Επίσημη επίσκεψη ΥΠΕΞ Σρι Λάνκα στην Κύπρο, εγκαινιάζεται Προξενείο στη Λευκωσία

Θα γίνει δεκτός και από τον ΠτΔ

Η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, το Κυπριακό και οι σχέσεις ΕΕ - Σρι Λάνκα αναμένεται να συζητηθούν σε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού Εξωτερικών της Σρι Λάνκα Tilak Marapana, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης τελούνται αύριο Πέμπτη, τα εγκαίνια του Γενικού Προξενείου της Σρι Λάνκα στη Λευκωσία.

Διαβάστε επίσης: Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή - Ενημερώνει για την συνάντηση με Ακιντζί ο ΠτΔ

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους σήμερα το μεσημέρι οι δύο Υπουργοί «αναμένεται να συζητήσουν τρόπους ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Σρι Λάνκα, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και τις σχέσεις ΕΕ- Σρι Λάνκα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Προστίθεται ότι ακολούθως, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων.

Αύριο, 28 Φεβρουαρίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Σρι Λάνκα θα τελέσουν τα εγκαίνια του Γενικού Προξενείου της Σρι Λάνκα στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Εξωτερικόν της Σρι Λάνκα θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφέρεται.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ